Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 10/1
Κοπανάκια στο τηγάνι με φινόκιο, ούζο, δεντρολίβανο και ντοματίνια
Νόστιμο και εύκολο φαγητό με κοτόπουλο, για το καθημερινό τραπέζι, που κερδίζει τις εντυπώσεις με το άρωμα του.

Τρίτη 11/1
Σουφλέ με πέννες, σολομό και μπεσαμέλ με γραβιέρα Κρήτης
Ένα πληθωρικό σουφλέ ζυμαρικών, που μπορείτε να σερβίρετε και στα γιορτινά σας τραπέζια.

Τετάρτη 12/1
Ζεστά ρεβίθια με ψιλοκομμένη ντομάτα και καρότο
Μια νόστιμη χορταστική σαλάτα με ρεβίθια που θα της προσθέσουμε αρακά, καρότο και ντομάτα που θα την περιχύσουμε με ένα νόστιμο dressing.

Πέμπτη 13/1
Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με πουρέ γλυκοπατάτας, σπανάκι και κοπανιστή Τήνου
Σερβίρετε ένα διαφορετικό μενού κατάλληλο για διαβητικούς ή για όσους ακολουθούν ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής για λόγους υγείας. Ελαφρύ και πολύ πλούσιο σε γεύση, θα το απολαύσουν όλοι, ακόμα κι όσοι δεν ακολουθούν συγκεκριμένο διαιτολόγιο.

Παρασκευή 14/1
Χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα κοπανιστής και τσίπουρο με σαφράν
Αφράτα κεφτεδάκια που συνοδεύονται ιδανικά από σάλτσα κοπανιστής, τηγανητές πατάτες και ένα ποτηράκι από ξεχωριστό τσίπουρο με σαφράν.

Σάββατο 15/1
Αρνάκι ψητό με αρωματικά και φάβα Φενεού
Το αρνάκι σε αυτήν τη νόστιμη συνταγή σερβίρεται με φάβα και τα πιρούνια στο κυριακάτικο τραπέζι παίρνουν φωτιά.

Κυριακή 16/1
Μοσχαράκι κοκκινιστό και πλιγούρι με ελιές
Οι ελιές ταιριάζουν πολύ με το μοσχαράκι, ενώ το πλιγούρι είναι ένα πολύ γευστικό και χορταστικό συνοδευτικό, που δένει αρμονικά με το κοκκινιστό.

Όμως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό και γλυκό.

Σαλάτα με κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, ρόδι και ταχίνι
Το σουσαμένιο κουλούρι, το διασημότερο σνακ της πόλης αλλά και το υπέροχο ταχίνι της παντρεύονται σε μια υπέροχη, θρεπτική σαλάτα που θες να τη φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Χανιώτικη γραβιέρα με πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς
Ένα γαστρονομικό ταξίδι από το Μεξικό στην Κρήτη: η μεστή βουτυρένια γεύση της γραβιέρας σε συνδυασμό με το πικάντικο στοιχείο της πιπεριάς Jalapeno και την γλυκύτητα της πιπεριας Φλωρίνης δημιουργούν ένα απολαυστικό ορεκτικό.

Αφράτο κέικ κακάο με πλούσιο σοκολατένιο γλάσο
Ένα απόλυτα σοκολατένιο κέικ, που θα σας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση του.

Καλά μαγειρέματα!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr