Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 21/02
Παπαρδέλες με πέστο βασιλικού (pesto alla Genovese)
Μια μακαρονάδα με παπαρδέλες και πέστο τζενοβέζε, εύκολη, γρήγορη και πολύ δροσερή και γευστική, ειδικά για τις μέρες με ζέστη που δεν θέλετε να μαγειρεύετε πολλή ώρα.


Τρίτη 22/02
Βελουτέ πατάτας με μαϊντανό και καπνιστό σκουμπρί
Μια ζεστή αρωματική σούπα βελουτέ από πατάτα απογειώνεται αν την συνοδεύσουμε με λίγες φέτες από καπνιστό σκουμπρί.

Τετάρτη 23/02
Κινέζικο κοτόπουλο με πιπεριές τσίλι
Η δημιουργία στην κουζίνα δεν σταματάει ποτέ. Ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο κόβεται σε μπουκίτσες και ψήνεται στο τηγάνι με πράσινες και κόκκινες πιπεριές τσίλι, μπούκοβο και κύμινο. Μια συνταγή του σεφ Γιώργου Δημητρακόπουλου από την κουζίνα της Κίνας.

Πέμπτη 24/02 (Τσικνοπέμπτη)
Κοντοσούβλι προβατίνας σε γιαουρτόγαλο
Ετοιμάζουμε το πιο ξεχωριστό κοντοσούβλι, από προβατίνα και μαριναρισμένο σε γιαούρτι και γάλα. Ένα πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος λάτρης του κρέατος.

Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα
Αυτές οι μπριζόλες με γλυκόξινη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους.

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού
Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπίρα, στον κήπο ή τη βεράντα.

Περουβιανό κοτόπουλο στη σχάρα
Συνταγή με πικάντικες νότες για όσους αγαπούν τις διεθνείς κουζίνες όπως η περουβιανή.

Αρνίσια σουβλάκια στο γκριλ
Η Αμπίρ ζει στην Ελλάδα και μας μαγειρεύει πιάτα της πατρίδας της για να γνωρίσουμε την κουζίνα του Λιβάνου, που είναι πληθωρική, γεμάτη αρώματα και μπαχαρικά, εκλεκτή και κοσμοπολίτικη!

Παρασκευή 25/02
Κεφτέδες με πράσα στο φούρνο
Οι κεφτέδες είναι υπέροχη επιλογή, αγαπητή σε όλες τις ηλικίες. Τους φτιάχνουμε κοκκινιστούς και φροντίζουμε στο τραπέζι να υπάρχει και καλό ζυμωτό ψωμί για ατελείωτες βούτες…

Σάββατο 26/02
Canederli alla tirolese, αλλιώς ιταλικά γιουβαρλάκια
Κανεντέρλι αλά τιρολέζε, τα ιταλικά γιουβαρλάκια λίγο πειραγμένα, από τον master chef Πάνο Ιωαννίδη.

Κυριακή 27/02
Μπακαλιάρος με ρεβίθια στον φούρνο
Καλός ο τηγανητός μπακαλιάρος ειδικά συνοδεία σκορδαλιάς, αλλά και ο ψητός στο φούρνο δεν πάει πίσω. Σε αυτή τη συνταγή “παντρεύεται” με ρεβίθια και γίνεται ένα πολύ νόστιμο πιάτο, ό,τι πρέπει και για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Δείτε πώς να ξαρμυρίσετε τον υγράλατο μπακαλιάρο εδώ

Κροκέτες με κρεμμύδι τουρσί και τυρί
Τα τυριά σε μικρές ποσότητες ή περισσεύματα από διάφορα πλατό που έχουμε στο ψυγείο μας μπορούν να γίνουν υπέροχες κροκέτες.

Xόρτα τσιγαριαστά με πράσα
Ποικιλία από χόρτα εποχής και μυρωδικά μαγειρεύονται τόσο ώστε να αναδεικνύεται η φρεσκάδα τους. Αν βρείτε και άγρια χόρτα, τότε θα έχετε ένα φαγητό μοναδικής νοστιμιάς!

Γυμνή γαλατόπιτα με σιρόπι πορτοκάλι
Από τα πιο αγαπητά γλυκά της ελληνικής παράδοσης, η γαλατόπιτα μάς συστήνεται στη… γυμνή εκδοχή της.

Καλά μαγειρέματα!