Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 22/11
Κοτόπουλο με μανιτάρια, ξινομηλο και κάρι
Το κοτόπουλο σε αυτήν την συνταγή έχει ασιατικά αρώματα. Μαγειρεμένο με μανιτάρια, ξινόμηλο και κάρι αποτελεί μία ιδιαίτερη, αλλά και ταυτόχρονα εύκολη πρόταση για το καθημερινό τραπέζι, καθώς απαιτεί λίγο χρόνο για την προετοιμασία του.

Τρίτη 23/11
Παπαρδέλες με μπρόκολο και 4 τυριά
Τα ζυμαρικά δένουν με 4 τυριά και μπρόκολο και κάνουν ένα πιάτο άπαιχτο!

Τετάρτη 24/11
Ρεβίθια με μάραθα και λουκάνικα
Μια διαφορετική και πολύ αρωματική ρεβιθάδα, με μάραθα και λουκάνικα, που θα ενθουσιάσει με τη νοστιμιά της ακόμη και όσους δεν έχουν μεγάλη αδυναμία στα όσπρια. Βέβαια, αν είσαστε vegetarian ή νηστεύετε, μπορείτε απλά να παραλείψετε το λουκάνικο.

Πέμπτη 25/11
Πατατόσουπα με σέλινο και κουρκουμά
Μια σούπα με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση, που έχει πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, χάρη στον κουρκουμά που περιέχει. Αξίζει να τη δοκιμάσετε τώρα που ο καιρός έχει πια κρυώσει.

Παρασκευή 26/11
Σουπιές με χόρτα και λευκό κρασί
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει αρώματα γης και θάλασσας με τις σουπιές να σιγομαγειρεύονται με χόρτα και φρέσκα μυρωδικά.

Σάββατο 27/11
Λαχανοντολμάδες με καστανό ρύζι και καπνιστό χοιρινό
Μια ξεχωριστή εκδοχή των λαχανοντολμάδων, που γίνεται με καστανό ρύζι και καπνιστό χοιρινό για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Συνοδεύονται ιδανικά με μια αρωματική σως γιαουρτιού.

Κυριακή 28/11
Ελληνικό wellington με μοσχαράκι και σάλτσα γιαουρτιού. Η δική μας εκδοχή για το διάσημο βρετανικό πιάτο γίνεται με κοκκινιστό μοσχαράκι, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας και σερβιρισμένο με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Ιδανικό πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι.

Όμως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό και γλυκό.

Απολαυστική πράσινη σαλάτα με μια ξεχωριστή πινελιά από το dressing καραμέλας, που θα ταιριάξει ιδανικά στο κυριακάτικο τραπέζι, ειδικά αν πρόκειται για γιορτή,

Σούπα με ψητές γλυκοπατάτες
Τη διαφορά την κάνει το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο, που κρατάει «δυνατή» τη γεύση τους.

Ρυζόπιτα με σοκολάτα
Σε αυτή την εκδοχή πάμε το ιδιαίτερο σιροπιαστό με τη γέμιση κρέμας που θυμίζει ρυζόγαλο ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας σοκολάτα που το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr