Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα του Πάσχα 25/4
Aρνάκι με αγκινάρες και αρακά
Ένα ανοιξιάτικο αρνάκι της κατσαρόλας για το ανοιξιάτικο γιορτινό τραπέζι. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες αγκινάρες και αρακά. Δίνουν άλλη νοστιμιά!

Τρίτη 26/4
Λαχανοντολμάδες φούρνου
Οι λαχανοντολμάδες είναι από εκείνα τα φαγητά που όσο μπελαλίδικα και να είναι, αγαπάμε να τα μαγειρεύουμε σε κάθε ευκαιρία! Οι λαχανοντολμάδες φούρνου είναι απαράμιλλης νοστιμιάς φαγητό και οι μοναδικοί που δεν χρειάζονται αυγολέμονο!

Τετάρτη 27/4
Παπαρδέλες με ντομάτα, σκόρδο, τσίλι, μαϊντανό και ψίχουλα από ντάκο

Η πιο εύκολη μακαρονάδα με σάλτσα, με τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που θα μπορούσατε να το συνοδεύσετε: τις παπαρδέλες.

Πέμπτη 28/4
Μελιτζανόπιτα με τραχανά
Φτιάχνουμε πίτα με μελιτζάνες και τραχανά, χορταστική, αρωματική, ιδανική για  όσους αγαπούν τα λαχανικά.

Παρασκευή 29/4
Σιφνέικη ρεβιθάδα
Αυτή η ρεβιθάδα έχει γεύση από Σίφνο, είναι απλή στην παρασκευή της και πεντανόστιμη.

Σάββατο 30/4
Μοσχαράκι σαν χιουνκάρ αλλά με χούμους
Ακούγοντας τη λέξη «ρεβίθια» το μυαλό μας πάει αμέσως στο χούμους. Εδώ ετοιμάζουμε το κλασικό χούμους με την προσθήκη ψητού κουνουπιδιού, που σερβίρεται με πικάντικο μοσχαράκι και γίνεται το πιο comfort food που θα μπορούσε κανείς να απολαύσει στο καθημερινό του τραπέζι

Κυριακή 1/5 Πρωτομαγιά

Για κυρίως
Ψητό κοτόπουλο με χωριάτικο ψωμί, μουστάρδα και δεντρολίβανο
Το κλασικό κι αγαπημένο κοτόπουλο στο φούρνο παίρνει διαφορετική γεύση όταν το ψήνουμε πάνω σε φέτες ψωμιού και το αρωματίζουμε με κρέμα γάλακτος, μουστάρδα και λεμόνι. Συνοδεύουμε με πατάτες, ρύζι ή μια δροσερή σαλάτα.

Για ορεκτικό
Μπροκολοκεφτέδες με κασέρι
Ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να μπορέσετε να φάτε το μπρόκολο, αλλά και να το προτείνετε στα παιδιά σας! Το κάνετε νόστιμα κεφτεδάκια! Η προσθήκη του τυριού απογειώνει τη γεύση τους.

Για γλυκό
Γνήσια ιταλική πανακότα βανίλια
Η τέλεια «panna cotta» (μαγειρεμένη κρέμα, στα ιταλικά) πρέπει ίσα να στέκεται, να μην είναι σφιχτή, αλλά μαλακή και κρεμώδης για να λιώνει στο στόμα. Eδώ, θα σας δίνουμε τη συνταγή για μια γνήσια αυθεντική ιταλική πανακότα στο σπίτι.