Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για το τι να μαγειρέψετε όλη την εβδομάδα. Νόστιμα και λαχταριστά φαγητά για τις μέρες γιορτής, τις απλές καθημερινές, το πιο επίσημο γεύμα της Κυριακής, τα καλέσματα του Σαββατοκύριακου, και-φυσικά-για τα γλυκά που δεν πρέπει να λείπουν από τέτοιες περιστάσεις.

Δευτέρα 6/12 (Αγίου Νικολάου)
Ξεκινάμε την εβδομάδα μαγειρεύοντας κοτόπουλο κυνηγού (poulet sauté chasseur) με μανιτάρια και πουρέ πατάτας. Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να μετατρέψουμε το κοτόπουλο σε ένα πολύ γευστικό πιάτο, ιδανικό για κάθε τραπέζι, επίσημο ή μη.

Αν έχουμε εορτάζοντες στο σπίτι, τότε, γιατί να μην ετοιμάσουμε και ένα ωραίο σοκολατένιο κέρασμα;

Τα εκλέρ με φουντούκια, είναι ιδανικά. Θα τα ευχαριστηθεί όποιος κι αν γιορτάζει, μικρός ή μεγάλος, αλλά και οι καλεσμένοι που θα περάσουν να του ευχηθούν και θα γλυκαθούν και με ένα ντελικάτο εκλεράκι.

Τρίτη 7/12
Την Τρίτη, μαγειρεύουμε στριφτούδια σε στακοβούτυρο με κιμά απάκι και γραβιέρα Κρήτης. Μια συνταγή, που δίνει στα κλασικά κι αγαπημένα μακαρόνια με κιμά νέο αέρα, που φυσά από την Κρήτη.

Τετάρτη 8/12
Την Τετάρτη, βάζουμε στην κατσαρόλα ρεβίθια και τα κάνουμε κοκκινιστά με πράσο. Μια συνταγή που μας έρχεται από το Καρπενήσι. Το πράσο δίνει στο φαγητό μια φίνα γλυκιά γεύση.

Πέμπτη 9/12
Ριζότο με μανιτάρια, θυμάρι και προσούτο. Ένα πιάτο με ρύζι, με γεμάτη γεύση που στέκεται άνετα στο απλό και  καθημερινό τραπέζι, αλλά και σαν ένα από τα πρώτα πιάτα ενός επίσημου δείπνου.

Αν έχουμε χρόνο, γιατί να μην ετοιμάσουμε και μια φουρνιά μπισκότα;

Τα μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα μοιάζουν με μικρά κοσμήματα ζαχαροπλαστικής και θα σας λύσουν τα χέρια αυτόν τον καιρό που αρχίζουν τα πήγαινε-έλα με νονούς και βαφτιστήρια. Να μην έχουμε κάτι να συνοδεύσουμε τη σοκολάτα, το τσάι και τον καφέ μας;

Παρασκευή 10/12
Ετοιμάζουμε ένα γήινο φαγητό της θαλπωρής, σελινόριζες με ντοματοπελτέ και πορτοκάλι. Η γλυκιά σελινόριζα μπαίνει στο καθημερινό τραπέζι μαγειρεμένη με ντομάτα και πορτοκάλι και μεταμορφώνεται σε ένα φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι.

Σάββατο 11/12
Μοσχάρι με κυδώνια και μπαχαρικά. Νόστιμο φαγητό του Σαββατοκύριακου, γιατί θέλει αρκετή ώρα για να το ετοιμάσουμε, με γεμάτη γεύση και αρωματικό χαρακτήρα.

Για να το δροσίσουμε, θα το συνοδέψουμε με μια νόστιμη και ιδιαίτερη σαλάτα.

Σαλάτα με ρόδι, μήλο, τραγανό προσούτο και τυρί μπρι. Ανάλαφρη με πολλές πρασινάδες και δύο ειδών φρούτα (μήλο και ρόδι), αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το τραγανό προσούτο. Σίγουρα, εντυπωσιάζει σε ένα τραπέζι, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τη γεύση του κυρίως πιάτου, χωρίς να το καπελώνει.

Κυριακή 12/12 (Αγίου Σπυρίδωνος)
Χοιρινό κότσι με αποξηραμένα βερίκοκα και κολοκύθα. Το μυστικό της νοστιμιάς του βρίσκεται στο ότι βάζουμε το χοιρινό σε άλμη για 12 ώρες. Λίγη υπομονή και θα έχετε ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Λόγω της ημέρας, γιατί να μην ετοιμάσετε ένα γεύμα πιο επίσημο και πλήρες, με ορεκτικά και γλυκό;

Συνοδεύουμε το κρέας με μια ζεστή σαλάτα με χειμωνιάτικα λαχανικά στη γάστρα με κύμινο και πορτοκάλι.
Μια χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που σε γεμίζει θαλπωρή. Γίνεται στη γάστρα και συνοδεύει τέλεια κάθε ψητό κρέας ή ψάρι.

Ακόμη, μπορούμε να σερβίρουμε κι ένα κρεμώδες σουφλέ τέσσερα τυριά που όλοι θα λατρέψουν. Τα σουφλέ ανοίγουν υπέροχα ένα κυριακάτικο ή επίσημο δείπνο.

Και, για το τέλος, μπορούμε να σερβίρουμε μια γαλλική ανάποδη μηλόπιτα Tarte Tatin Τη διάσημη γαλλική τάρτα σε εύκολη εκδοχή από τον Λάμπρο Βακιάρο. Τα μπαχαρικά της και τα μήλα ταιριάζουν τέλεια με τις πιο κρύες εποχές του χρόνου.

Καλά μαγειρέματα!