Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 7/2
Αρωματικά κεφτεδάκια με κρέμα φέτας και γραβιέρα
Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς μαγειρεύει το απόλυτο φαγητό για όλη την οικογένεια, δηλαδή, κεφτεδάκια. Ένα φαγητό λαχταριστό, που ταιριάζει με κάθε συνοδευτικό.

Τρίτη 8/2
Σπαγγέτι καρμπονάρα με κολοκύθα
Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη και αγαπημένη μακαρονάδα σε μια ενδιαφέρουσα και χειμερινή παραλλαγή.

Τετάρτη 9/2
Βελουτέ με πορτοκαλιά φακή
Τη λατρεύουν οι Ινδοί, έχει λεπτή γεύση και κρεμώδη υφή και γίνεται σε χρόνο dt!

Πέμπτη 10/2
Τσιπούρες με λαχανικά και κύμινο
Η γεύση του μας είναι οικεία, κυρίως από τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Εδώ το κύμινο δίνει στο ψάρι μας μια ξεχωριστή, εξωτική γεύση.

Παρασκευή 11/2
Αβγοκαλάμαρα από τη Χίο
Ενώ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αβγοκαλάμαρα είναι οι γλυκές δίπλες περιχυμένες με μέλι και πασπαλισμένες με καρύδια, στη Χίο είναι ομελετίτσες λεπτές σαν κρέπες, γεμισμένες με κιμά. Ένα εύκολο φαγάκι που μπορεί να γίνει και με τον κιμά που περίσσεψε από τη χθεσινή μακαρονάδα…

Σάββατο 12/2
Λαχανοντολμάδες Θεσσαλονίκης με ντομάτα
Λαχανοντολμάδες με ντομάτα, που φέρνουν άρωμα Θεσσαλονίκης. Μία λαχταριστή συνταγή, που μένει αξέχαστη.

Κυριακή 13/2
Χοιρινή πανσέτα με πουρέ ρεβιθιού
Το μαρινάρισμα της πανσέτας είναι το μικρό μυστικό της νοστιμιάς τους ενώ ο βελούδινος πουρές ρεβιθιών ολοκληρώνει το γευστικό αποτέλεσμα.

Χειμωνιάτικη σαλάτα εσπεριδοειδών
Μια δροσερή, πολύχρωμη σαλάτα εσπεριδοειδών για ένα γρήγορο μεσημεριανό. Ειδικά τώρα που τα ξινά φρούτα είναι στην εποχή τους το άρωμά τους θα σας σπάσει τη μύτη!

Τούρτα με πατάτες και δύο τυριά
Μια μεγαλόπρεπη, πληθωρική πατατόπιτα με ζύμη σφολιάτας και δύο τυριά. Φυσικά εκτός από εμφάνιση διαθέτει και απίθανη γεύση.

Σουφλέ σοκολάτας με χουρμάδες
Ένα διαφορετικό σουφλέ σοκολάτας που παίρνει ιδιαίτερη γεύση από τους ψιλοκομμένους χουρμάδες. Νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι και ως γλυκό σνακ.