Στον πρόσφατο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στη Θεσσαλονίκη η Μαντινεία Νασιάκου κέρδισε χρυσό μετάλλιο.

Η Μαντινεία Νασιάκου συνεχίζει να καταγράφει επιτυχίες και να κερδίζει σπουδαία βραβεία. Συγκεκριμένα, στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το εμβληματικό κρασί της εταιρείας Semeli, κατέκτησε Χρυσό Μετάλλιο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
H Μαντινεία Νασιάκου, μία από τις πιο αγαπημένες Μαντινείες στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από τα έντονα αλλά φίνα αρώματα της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου με το τριαντάφυλλο και το λεμόνι να βγαίνουν μπρoστά. Στο στόμα είναι ένα φρουτώδες αλλά ισορροπημένο κρασί, αρμονικό και δροσερό, με τραγανή οξύτητα, νεύρο και επίγευση μακράς διάρκειας.

Food & Wine
To καλύτερο ταίρι για την Μαντινεία Νασιάκου είναι τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή, ενώ συνοδεύει εξαιρετικά τα ασιατικά πιάτα με πολύπλοκα αρώματα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 9 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά με τη Σεμέλη Οινοποιητική
Η οινοποιία Σεμέλη, ιδρύθηκε στην περιοχή της Σταμάτας το 1979 παράγοντας ποιοτικό κρασί σε περιορισμένες ποσότητες. Το 1999 ξεκίνησε η κατασκευή του οινοποιείου στη Νεμέα, ενός από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ευρώπης, σε μία από τις ψηλότερες πλαγιές στην περιοχή Κούτσι. Στο νέο αυτό οινοποιείο άρχισε η παραγωγή μίας σειράς κρασιών υψηλών προδιαγραφών, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου. Η Σεμέλη Οινοποιητική σήμερα εξακολουθεί να κρατά υψηλή την ποιότητα που ανέκαθεν χαρακτήριζε τα προϊόντα της.

semeli_olivemagazine.gr