Η όμορφη φιάλη σου τραβάει την προσοχή από την πρώτη στιγμή, όμως και το περιεχόμενό της είναι εξαιρετικό επίσης. Ο λόγος για το λικέρ μαστίχας Mastic Tear που μας έρχεται από τη Μυτιλήνη.

Η μαστίχα είναι το χρυσάφι της χιώτικης γης, ιδιαίτερα γνωστή από την αρχαιότητα για τις χρήσεις της στη μαγειρική, την κοσμετολογία και γενικότερα για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Ο λόγος που αυτή η ποικιλία του σχίνου της Χίου δίνει μαστίχα εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο. Η Χίος ήταν το ξακουστό νησί από τα αρχαία ακόμη χρόνια από τότε που μαρτυρείται η καλλιέργεια αυτού του σχίνου που «δακρύζει» και ευδοκιμεί αποκλειστικά στις νοτιοδυτικές περιοχές του νησιού. Αν και το φυτό εμφανίζεται σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου, όπου κι αν δοκίμασαν να καλλιεργήσουν τον συγκεκριμένο χιώτικο σχίνο, απέτυχαν. Το μυστικό ίσως οφείλεται στην ηλιοφάνεια και το ασβεστολιθικό έδαφος που φύονται τα μαστιχόδεντρα που φθάνουν μέχρι τρία μέτρα ύψος. Η ρητίνη που συλλέγεται από την χάραξη του φλοιού των μαστιχόδεντρων, σε συγκεκριμένα σημεία του κορμού, όταν αρχίσει να ρέει είναι σε κολλώδη μορφή και με τον αέρα πήζει δημιουργώντας τα λεγόμενα «δάκρυα». Αυτά ακριβώς τα «δάκρυα» της μαστίχας είναι ένα προϊόν που μπορεί να δώσει άπειρες ιδέες και συνδυασμούς στη χρήση της.

Η Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων Μυτιλήνης εμπνεύστηκε από την μαστίχα και δημιούργησε ένα καινούργιο λικέρ γλυκό, δροσερό και αρωματικό. Το λικέρ Mastic Tears Classic και το MasticTears with Lemon, από απόσταγμα μαστίχας Χίου, συνδυάζει τον πλούτο της παράδοσης με την καινοτομία και την ωραία συσκευασία. Την απόσταξη κάνει η νέα γενιά ποτοποιών της Ελληνικής Βιομηχανίας Αποσταγμάτων της Μυτιλήνης, γνωστή και από το Oύζο Δίμηνο Μυτιλήνης. Οι έμπειροι αποσταγματοποιοί δεν σταμάτησαν εκεί που φτάνει η παράδοση αλλά προχώρησαν περισσότερο δημιουργώντας δύο Λικέρ από απόσταγμα μαστίχας Χίου. Το Liqueur Mastic Tears Classic είναι κομψό, ευωδιαστό με γλυκιά και δροσερή επίγευση και το μοναδικό στην αγορά Mastic Tears with Lemon σε κερδίζει με την φινετσάτη γεύση του και τις νότες λεμονιού. Λικέρ χωνευτικά που σφραγίζουν με άρωμα και γεύση ένα πλούσιο δείπνο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr