Την αναγραφή της ενεργειακής και διατροφικής επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών, ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αλκοολούχων Ποτών.

Κατά την ετήσια συνέλευσή του ο σύνδεσμος υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης σχετικά με το ετικετάρισμα, παρουσία του Επιτρόπου Υγείας, Βιτένις Αντριουκάιτις. Έτσι, μέχρι το 2020 η ενεργειακή αξία θα εμφανίζονται στο 25% των φιαλών που θα κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ για το 2021 και 2022 το ποσοστό θα ανέρθει σε 50% και 66% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η σήμανση των θερμίδων θα έχει δυο μορφές: η πρώτη θα αφορά τις θερμίδες ανά 100ml και η δεύτερη τον αριθμό ανά μονάδα σερβιρίσματος. Επιπλέον, στην ετικέτα των αλκοολούχων ποτών και τη βότκα θα αναγράφονται επίσης οι πρώτες ύλες του προϊόντος. Η επισήμανση των συστατικών θα είναι προσβάσιμη με απευθείας σύνδεση, διαβάζοντας τον γραμμωτό κώδικα μέσω έξυπνου τηλεφώνου (smartphone), ενώ χρησιμοποιούμενα πρόσθετα που δεν υπάρχουν στο τελικό προϊόν δεν θα θεωρούνται συστατικά.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν διαφέρει από την τρέχουσα πρόταση για τον αμπελοοινικό τομέα, η υπογραφή όμως αυτή δίνει στον τομέα των αλκοολούχων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο οίνος, το πρώτο έναυσμα», σημειώνει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr