Όσο ο καιρός ζεσταίνει αναζητάμε δροσερά cocktails, όπως ένα mojito που θα το κάνουμε ακόμη πιο ξεχωριστό, αντικαθιστώντας το μοσχολέμονο με ανανά και την μέντα με φασκόμηλο. Και το κλασικό σε όλους μας cocktail παίρνει καινούρια διάσταση!

Υλικά
1 ανανά φρέσκο, ώριμο
λίγο χυμό ανανά
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
40ml ρούμι λευκό
6-8 φυλλαράκια φασκόμηλο
1 κουτ. γλυκού σιρόπι ζάχαρης*

Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τον ανανά και φυλάτε 1-2 κομμάτια για τη διακόσμηση. Χτυπάτε τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά στο μπλέντερ μαζί με λίγο χυμό ανανά και τη ζάχαρη.

Ρίχνετε σε ψηλό ποτήρι τα φυλλαράκια φασκόμηλο, το σιρόπι ζάχαρης, το μισό ρούμι και 35ml από τον πουρέ του ανανά. Αναμιγνύετε τα υλικά με ένα κουτάλι, προσθέτετε θρυμματισμένο πάγο μέχρι επάνω και ανακατεύετε ξανά.

Τέλος, περιχύνετε με άλλα 20ml ρούμι, αναμιγνύετε και γαρνίρετε με τα κομμάτια του ανανά.

Tip
Για το σιρόπι ζάχαρης: Σε σέικερ ή ποτήρι ρίχνετε 1 μέρος ζάχαρη της αρεσκείας σας και 1 μέρος νερό, ίσα κατά όγκο. Ανακατεύετε με κουτάλι ή ανοδευτήρι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αν θέλετε να διαλυθεί πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό. Αποθηκεύετε το σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο για 1 μήνα. Εκτός ψυγείου διατηρείται για 3-4 μέρες περίπου.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr