Άκρως ελκυστικά και δροσιστικά, τα κοκτέιλ που σας προτείνουμε θα προσδώσουν στις νύχτες σας μια νότα πολυτέλειας… Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεστε προϋπηρεσία πίσω από το μπαρ για να τα φτιάξετε!

vanilla-cocktail

Pear Drop
Ρίχνετε 250ml βότκα, 100ml σιρόπι βανίλια και 75ml φρέσκο χυμό λεμονιού σε μια κανάτα. Προσθέτετε 500ml χυμό αχλάδι και βάζετε την κανάτα στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε προσθέτετε 1 χούφτα φρέσκα φυλλαράκια μέντας κομμένα, μπόλικο τριμμένο πάγο (2 φορές ή και παραπάνω τον όγκο του ποτού, ανάλογα με το πόσο δυνατό το θέλετε) και αφήνετε λιγάκι να λιώσει πριν σερβίρετε το κοκτέιλ.

olive-3ways-feb-060212

Με σειρά από πάνω προς τα κάτω…

Deep Thinker
Είναι καλύτερα να σερβίρετε σε μεγάλο μπολ για παντς. Αν το μπολ δεν χωράει στο ψυγείο σας, τότε το ετοιμάζετε λίγο πριν το σερβίρετε. Πλένετε λοιπόν 5 λάιμ, τα κόβετε σε κυβάκια και τα ρίχνετε στο μπολ. Προσθέτετε 7½ κουτ. γλυκού ζάχαρη demerara, 1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο (και τους μίσχους αν θέλετε) και χτυπάτε τα υλικά με γουδοχέρι προσέχοντας να βγει όλος ο χυμός από τα λάιμ και να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε 100ml elderflower cordial (αναψυκτικό) ή 10ml σιρόπι elderflower (σαμπούκο), 350ml καφέ ή μαύρο ρούμι και το αφήνετε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε προσθέτετε πολύ τριμμένο πάγο (2 φορές ή και παραπάνω τον όγκο του ποτού, ανάλογα πόσο δυνατό θέλετε να είναι) και ανακατεύετε καλά.

All Made Up
Ρίχνετε 250ml μπέρμπον (αμερικάνικο ουίσκι) με 100ml λικέρ Amaretto σε μια κανάτα, προσθέτετε 75ml φρέσκο χυμό λάιμ (περίπου 3 λάιμ), 500ml χυμό κράνμπερι και βάζετε την κανάτα στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε προσθέτετε λίγες χούφτες παγάκια και ανακατεύετε καλά.

Jose’s Garden
Βάζετε 250ml τεκίλα και 100ml λικέρ αχλάδι σε μια κανάτα και μετά προσθέτετε 50ml φρέσκο χυμό λάιμ (περίπου 2 λάιμ) και 500ml χυμό μήλου χωρίς κομματάκια. Ανακατεύετε και βάζετε την κανάτα στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε, προσθέτετε φυλλαράκια μέντας κομμένα και μερικές χούφτες παγάκια. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Thyme Punch
Κόβετε 3-4 φετούλες τζίντζερ, τις ψιλοκόβετε σε μικρά κυβάκια, τις πολτοποιείτε με γουδοχέρι μαζί με 5 κουτ. σούπας ζάχαρη ψιλή και το ρίχνετε σε μια κανάτα. Προσθέτετε 35ml χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένου (περίπου 1 λεμόνι), 250ml τζιν και τέλος 6 χοντροκομμένα κλαράκια θυμάρι φρέσκο. Συμπληρώνετε με 650ml λεμονίτα (αναψυκτικό), ανακατεύετε και βάζετε την κανάτα στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε προσθέτετε μερικές χούφτες παγάκια και ανακατεύετε καλά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr