Το Barreldier με τη μεγάλη ξύλινη μπάρα, τα μικρά βαρέλια πάνω από αυτή όπου παλαιώνεται το βερμούτ και άλλα αποστάγματα, τη χαλαρή και ήρεμη ατμόσφαιρά του, είναι ένα από τα αγαπημένα μπαρ του κέντρου. Εκεί, ο bartender Mario Basso ετοιμάζει τέλεια κοκτέιλ, όπως το “The Ritual”. Δεν μπορούσαμε να μη ζητήσουμε τη συνταγή του λοιπόν.

barreldier1

Το Barreldier φέτος συμπληρώνει 3 χρόνια ζωής και από την πρώτη κιόλας μέρα έδειξε ότι αγαπά το βερμούτ. Ανοίγει από πρωί για χαλαρό καφέ, aperitivo τα μεσημέρια και «πειραγμένα» classic cocktails το βράδυ. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε επίσης πρωινό, δροσερές σαλάτες ή κάποιο γεύμα. Τις δε Κυριακές, σερβίρει και brunch.

Λίγα λόγια για τον Mario Basso
Είναι ο «σούπερ Μάριο» της μπάρας. Αεικίνητος, με το χαμόγελο πάντα να είναι ζωγραφισμένο στα χείλη του. Συνιδιοκτήτης αλλά και head bartender του Barreldier αγαπά το βερμούτ και το amaro, ενώ λατρεύει το Negroni, αν και θεωρεί ότι τελευταία έχει «κακοποιηθεί» ποικιλοτρόπως. Αναλαμβάνει να φτιάχνει μόνος τους τόσο τα σιρόπια, τους πουρέδες αλλά και τα bitters που χρησιμοποιεί για τα ποτά του.

Το cocktail

barreldier2

The Ritual
Υλικά:
60ml ρούμι
15ml πουρές σμέουρου
40ml φρέσκος χυμός ανανά
30ml χυμό από μοσχολέμονο
20ml σπιτικό σιρόπι τσίλι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέiκερ και χτυπάμε καλά.
Σερβίρουμε σε ποτήρι με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με κορυφή από δυόσμο, δύο σμέουρα και στο τέλος τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

info
Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ. 210 3254711.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr