Στο τραπέζι των γιορτών οι σωστές οινικές επιλογές έχουν βασικό ρόλο αφού οι αρμονικοί συνδυασμοί κρασιού και φαγητού ολοκληρώνουν τη γευστική εμπειρία. Η πλούσια γκάμα των κρασιών της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» είναι μια από τις ιδανικότερες συνοδείες των γιορτινών σας πιάτων.

Flower2017-Agiorgitiko

Ένας οίνος ερυθρός ξηρός, όπως το Αγιωργίτικο της σειράς «Ποικιλιακά Λουλούδια», που παράγεται σε αμπελώνες στην περιοχή της Νεμέας, στέκεται στιβαρά δίπλα σε προτάσεις με πληθωρικό γευστικό χαρακτήρα όπως πιάτα κρεατικών ή ζυμαρικών με πικάντικες σάλτσες. Πρόκειται για ένα κρασί με πλούσιο άρωμα, βελούδινη, γεμάτη γεύση και λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Σερβίρεται ελαφρά δροσερό στους 15°-18° C.

DOYREIOS-RED_RGB-copy

Εναλλακτικά, μία ακόμα εξαιρετική επιλογή κόκκινου κρασιού αποτελεί ο Δούρειος του Κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Πρόκειται για έναν οίνο ερυθρό ξηρό από σταφύλια Βιολογικής Καλλιέργειας, όπου συναντώνται περίτεχνα οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Ο Δούρειος οινοποιείται με την κλασσική μέθοδο της ερυθρής οινοποίησης και παλαιώνεται 12 μήνες σε μικρά, δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το χρώμα του είναι βαθύ πορφυρό και τα αρώματά του δυνατά και ποικίλα. Η υπέροχα βελούδινη, γεμάτη και στρογγυλή γεύση του συνοδεύει αρμονικά κρέατα με δυνατές σάλτσες, κυνήγι και δυνατά τυριά. Σερβίρεται στους 18° – 20°C.

Mitos-Gold2016

Για τους λάτρεις των λευκών κρασιών, προτείνουμε το Μίτος Gold του Άγγελου Ρούβαλη. Στην φιάλη με την χρυσή ετικέτα συναντώνται οι ποικιλίες Viognier και ελληνικού Ροδίτη, συνθέτοντας ένα κρασί διαμάντι με λευκοκίτρινο χρώμα και σύνθετο άρωμα φρέσκων, άγουρων λευκόσαρκων και εξωτικών φρούτων. Ο Μίτος Gold θα συνοδεύει εξαιρετικά πλούσια πιάτα με λευκό κρέας, ψητά ψάρια, θαλασσινά και ζυμαρικά με φίνες, λευκές σάλτσες.

VIN-DOUX-750-ML_HighRes-2016

Από το γιορτινό τραπέζι ωστόσο δεν θα μπορούσε να λείπει το Samos Vin Doux, το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου και Νο1 κρασί σε πωλήσεις την Ελλάδα. Είναι κρασί γλυκόπιοτο, με χρυσαφί χρώμα, από την διάσημη ποικιλία Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου. Στο σώμα του αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού και νύξεις καραμέλας βουτύρου κυριαρχούν, προσφέροντας μια πανδαισία αρωμάτων γεύσης, εκφρασμένη με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο. Σερβίρεται όπως ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, μετά το φαγητό στους 8-10°C μαζί με ελαφριά και ανοιχτόχρωμα γλυκά, όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων ή ακόμη και μόνο του.

Λίγα λόγια για την «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων»
Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 35 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

Παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της εταιρείας στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της. Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

KRASI-ANOIGMA

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε» θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.
Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς» και οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS».

BABATZ_TSIPOUROMAKEDBABATZ_TSIPOURO

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. συνεργάζεται και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης». Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την Grand Chais De France.

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr