Το Μουσείο Μπενάκη με το φιλόξενο αίθριο επέλεξε η οικογένεια του Κτήματος Σπυρόπουλου για να παρουσιάσει τα καινούργια κρασιά της.

frouroi1

Ο Νώντας Σπυρόπουλος και ο γιος του Αποστόλης παρουσίασαν στο κοινό τη διαχρονική πορεία της εταιρείας, την δουλειά που γίνεται στους αμπελώνες της Μαντινείας και της Νεμέας, αλλά και στις  εγκαταστάσεις του Κτήματος ενώ  παράλληλα ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τη Vinalia, εταιρεία οίνων, τροφίμων και ποτών.

Τα καινούργια  κρασιά “Φρουροί” των αμπελώνων (the Guardians) εντυπωσίασαν καταρχήν με το  πρωτότυπο design της φιάλης και την ξεχωριστή ετικέτα τους που σχεδίασε η εταιρεία Mousegraphics. Το σκιάχτρο συμβολίζει την προστασία των αμπελώνων είναι ο αρχέγονος προστάτης των αμπελιών που ενέπνευσε για τη δημιουργία των κρασιών.

Το ερυθρό, οι Φρουροί της Νεμέας, με την  βαθύ κόκκινη φορεσιά , αποκαλύπτει στην μύτη  αρώματα κερασιού, κόκκινων φρούτων και νότες μπαχαρικών. Παλαιώνει για τουλάχιστον 8-12 μήνες σε δρύινα βαρέλια 225 λίτρων, και αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειάς του Κτήματος να προστατεύσει  και να αναδείξει το Αγιωργίτικο.

Οι Φρουροί της Μαντινείας είναι  ένα ευχάριστο κρασί από την ποικιλία Μοσχοφίλερο της ορεινής Αρκαδίας  που ξεδιπλώνει αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, είναι απολαυστικό στο στόμα και με δροσερή οξύτητα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr