Τα γλυκά θα έχουν σημαντικό ρόλο στο τραπέζια των γιορτών και οι καλύτεροι συνοδοί που μπορούμε να αναζητήσουμε είναι οι δύο ετικέτες ημίγλυκων που διαθέτει η Σεμέλη Οινοποιητική.

Semeli Piccolo Mondo White 6-3-14Semeli Piccolo Mondo Red 6-3-14

Το Picollo Mondo Λευκός είναι ένας επιτραπέζιος, ημίγλυκος οίνος φτιαγμένος από Μοσχοφίλερο και Ροδίτη. Το χρώμα του είναι έντονο μελοκίτρινο με νύξεις χρυσού και η «μύτη» του είναι γεμάτη φινέτσα και ένταση, με αρώματα από κομπόστες κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών. Στο στόμα έχει την αίσθηση της δροσερής πυκνότητας, η οποία είναι αποτέλεσμα της ισορροπίας οξύτητας και σώματος. Κομψά αρώματα κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών, ανάμικτα με μέλι και μικρές πινελιές αρωματικών βοτάνων. Πίνεται σαν απεριτίφ, αλλά ταιριάζει καλύτερα με φρούτα, ελαφριά γλυκά ή ξηρούς καρπούς, αναδεικνύοντας τα αρώματά τους. Ιδανική θερμοκρασία κατανάλωσης στους 9-10 βαθμούς Κελσίου.

Το Picollo Mondo, ερυθρός επιτραπέζιος, ημίγλυκος οίνος αξιοποιεί το Αγιωργίτικο Νεμέας δίνοντας έντονο κόκκινο χρώμα με σκούρες μπλε ανταύγειες. Μύτη με έντονα αρώματα μπαχαρικών και μαρμελάδας βύσσινου και κερασιού. Στο στόμα έχει τη δύναμη των μπαχαρικών, ανάμικτη με τα φρούτα και τις μαλακές τανίνες. Η μεταξένια πυκνότητα αυξάνει την επίγευση. Συνοδεύει γλυκά κάθε πιάτο με γλυκιά γεύση, ενώ είναι και ιδανικό συνοδευτικό για αλμυρούς ξηρούς καρπούς και βουτυράτα τυριά. Σερβίρεται στους 10-12 βαθμούς Κελσίου.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr