Ένα νέο μοσχοφίλερο γεμάτο γευστικό όγκο, φρεσκάδα και πολύπλοκα αρώματα μας συστήνει η εταιρία Semeli.

Προέρχεται από την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντινείας, την προνομιακή περιοχή του Ζευγολατιού και από έναν ενιαίο αμπελώνα ηλικίας 25 ετών, σκαρφαλωμένο στα 650 μέτρα υψόμετρο. Κλειδί στη γεύση του, η αυστηρή οινοποίηση με ζύμωση και παραμονή του κρασιού στη δεξαμενή για πέντε μήνες, παρέα με τις ευγενικές οινολάσπες (fine lees), στοιχείο που του προσέδωσε πλούσιο γευστικό όγκο, ένα προτέρημα που δύσκολα συναντάται σε λευκά κρασιά με την ένδειξη Μαντινεία ΠΟΠ.

SEMELI-THEA-MANTINIA-2015--(3)

Το χρώμα του, ξανθό με αποχρώσεις άμμου. Στη μύτη, ξεφεύγει από τα κλασικά αρώματα και οδηγείται σε πιο πολύπλοκα, που θυμίζουν αρώματα βοτάνων, ώριμα και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα, όπως παπάγια, μάνγκο και yuzu, καθώς και δευτερογενή αρώματα με νότες πράσινων καρπών.
Στο στόμα κυριαρχεί ο πλούσιος γευστικός όγκος και η ζωηρή φρεσκάδα, ντυμένη με αρώματα περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού yuzu, χαρίζοντας ανεπαίσθητο γλυκό τελείωμα στον απόηχο του, που σε προκαλεί να απογεμίζεις το ποτήρι σου.

SEMELI-THEA-MANTINIA-2015--(1)

Αν και μοσχοφίλερο, το ΤΗΕΑ fine lees είναι καθαρά λευκό κρασί φαγητού που αναζητά πλούσιες γεύσεις στο πιάτο, με μεγάλο εύρος στη μαγειρική, μοντέρνα έως παραδοσιακή, από ψάρια έως κρέας, αλλαντικά και πλούσια κρεμώδη τυριά.

Συνοδέψτε το με μοσχαράκι γάλακτος, ψαρονέφρι, κατσικάκι, πουλερικά, χυλωμένα ριζότο και πάστα με λαχανικά ή σαφράν, αλλά και με κλασικά πιάτα, όπως καρμπονάρα. λεμονάτο κατσικάκι φούρνου ή φρικασέ.

Απολαύστε το σε ποτήρι μεσαίου όγκου στους 10°C, max 12°C.

info
www.semeliwines.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr