Η Νίκη Μηταρέα επιλέγει με ποιο κρασί θα υποδεχτούμε καλύτερα τα πιάτα του φθινοπώρου…

GOLDEN-SAMENA-bottle-NEW-LABEL

Golden Samena ΕΟΣ Σάμου
Από τις πεζούλες των ημιορεινών αμπελώνων της Σάμου φτιάχνεται αυτό το κρασί, που σε κερδίζει με τη λαμπερή ανοιχτοκίτρινη φορεσιά του και τις εντυπωσιακές πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι. Στη μύτη σε πλημμυρίζουν τα αρώματα από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα. Σαν να δαγκώνεις ροδάκινο, πεπόνι, βερίκοκο. Η ποικιλία Μοσχάτο εκφράζεται με φινέτσα. Στο στόμα ισορροπεί ευχάριστα μεταξύ ξηρού και διακριτικά γλυκού. Στην επίγευση χαίρεσαι το παιχνίδισμα της ανεπαίσθητης γλύκας και τη φρεσκάδα του σταφυλιού. Ιδανικός σύντροφος στο τραπέζι για πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Κόστος: €6

TSILILIS_LIMNIONA-SYRAH_BOT-large

Ροζέ Λημνιώνα – Syrah Κτήμα Θεόπετρα
Ένα ροζέ κρασί, Π.Γ.Ε. Μετέωρα, από τη θεσσαλική ποικιλία Λημνιώνα και τη διεθνή Syrah, που φτάνει στο τραπέζι για να μας αποπλανήσει. Το ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα θα σας γητέψει, ενώ τα έντονα φρουτώδη αρώματα φράουλας και βατόμουρου μπλέκουν με τις νότες βανίλιας. Φινετσάτο, ισορροπημένο στο στόμα, με ευπρόσδεκτη την έντονη γεύση των κόκκινων φρούτων έως το σβήσιμο της μακράς επίγευσης δυόσμου. Ακομπανιάρει ζυμαρικά με ντοματένια σάλτσα, θαλασσινά αλλά και ελαφρά μαγειρεμένα κρεατικά. Κόστος: €11

moschato-spinas(1)

Μοσχάτο Σπίνας Στραταριδάκη
Τη γνωστή για το εκρηκτικό άρωμά της ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας επέλεξαν να οινοποιήσουν τα αδέλφια Κωστής και Μανώλης Στραταριδάκης στα Καστελιανά Ηρακλείου. Το καθαρό ποικιλιακό του άρωμα θα σας θυμίσει έντονα αρώματα γιασεμιού, νυχτολούλουδου αλλά και λευκόσαρκων φρούτων, όπως πεπόνι και βερίκοκο. Στο στόμα θα χαρείτε τη διακριτική οξύτητα, τη μαλακή γεύση και τη μακράς διάρκειας επίγευση. Ευκολόπιοτο και ευχάριστο κρασί που θα συνοδεύσει όμορφα στο τραπέζι χορτόπιτες, ριζότο λαχανικών, αγκινάρες α λα πολίτα και χοιρινές μπριζόλες. Κόστος: €10

GEOMETRIA-MALAGOUZIA(1)

“Γεωμετρία” Μαλαγουζιά Λαφαζάνη
Από ημιορεινούς αμπελώνες της Κορινθίας, η Οινοποιία Λαφαζάνη προτείνει ένα λευκό ξηρό κρασί από την ποικιλία Μαλαγουζιά Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος. Χαρείτε στο ποτήρι το απαλό κίτρινο χρώμα με τις πράσινες ανταύγειες. Μυρίστε το και αφήστε να σας ταξιδέψει σε ολάνθιστους κήπους με αρώματα φρούτων και λουλουδιών. Στόμα όλο φρεσκάδα με γεύση ευχάριστη, ισορροπημένη, που το συνοδεύει από τη στιγμή που θα πιούμε μια γουλιά ως το σβήσιμο της μακράς επίγευσης. Κόστος: €7

IERIA-2016

Ιέρεια 2016 Μποσινάκη
Θαυμάστε την απαλή ροζ φορεσιά και αναζητήστε στη μύτη τα φρέσκα αρώματα λουλουδιών όπως τριαντάφυλλο, φράουλα, χαμομήλι και νότες από μανταρίνι. Βάλτε μια γουλιά στο στόμα σας. Θα απολαύσετε την κομψότητα και την επίθεση της ευπρόσδεκτης οξύτητας που το συνοδεύει. Γοητεύει η επίγευση που θυμίζει λουκούμι τριαντάφυλλο. Η οινοποιία Μποσινάκη γνωρίζει πολύ καλά το Μοσχοφίλερο, αφού ασχολείται αποκλειστικά με αυτήν την ποικιλία και το Ιέρεια είναι ένα κρασί Π.Γ.Ε. Αρκαδία, 100% από Μοσχοφίλερο. Κόστος: €11

SEMELI-NEMEA-RESERVE-(2)

Νεμέα Reserve 2014 Semeli
Γοητευτικό ερυθρό κρασί από Αγιωργίτικο, από τη Σεμέλη Οινοποιητική, με ρουμπινί χρώμα, που φτάνει στο τραπέζι για να σας αποπλανήσει. Στη μύτη ξεδιπλώνει τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα του με τα ώριμα κόκκινα φρούτα, τα αρώματα μπαχαρικών και διακριτικές νότες βανίλιας που εκφράζουν την παλαίωση της ποικιλίας από τα καινούρια βαρέλια. Βελούδινο και πυκνό στο στόμα, με φινετσάτες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Θα σας συνεπάρει η επίμονη επίγευση με αρώματα σοκολάτας. Ιδανικός σύντροφος για ψητά κρεατικά και κίτρινα τυριά. Κόστος: €11

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr