Δοκιμάσαμε το νέο Alargo του Οινοποιείου Δουλουφάκη και γεύση του μας ταξίδεψε στ’ αλήθεια…

«Αλάργο η σκέψη περπατεί θάλασσα όντε ξανοίγω και ζωγραφίζει μια μορφή στου ορίζοντα το γκρίζο…»  Η μαντινάδα γίνεται έμπνευση και δίνει όνομα στο κρασί. “Η ανθρώπινη σκέψη ταξιδεύει χωρίς όρια,  πάντα μακριά, σε τόπους  και μνήμες που άφησαν σημάδια στη ζωή μας.  Αυτή την αίσθηση θελήσαμε να αποτυπώσουμε στην καινούρια ετικέτα «Alárgo», που είναι το Syrah της νέας εσοδείας 2011” λέει ο Νίκος Δουλουφάκης οινολόγος και οινοπαραγωγός,  για το κρασί Alárgo από την ποικιλία Syrah που κυκλοφορεί με την καινούργια ετικέτα. Το κρασί αυτό  κυκλοφορεί για 9 συνεχόμενες εσοδείες από το 2003 ως και την τελευταία,  του  2011,  η οποία μόλις εμφιαλώθηκε με το όνομα «Alárgo ”. «Αλάργο» σημαίνει μακριά και  η ετικέτα θέλει να αποτυπώσει ακριβώς αυτό  το συναίσθημα της νοσταλγίας των αγαπημένων τόπων και προσώπων.

Ο  οινοποιός  Νίκος Δουλουφάκης ξεκίνησε φυτεύοντας  την ποικιλία Syrah  στους αμπελώνες της περιοχής των Δαφνών, στην Κρήτη, περισσότερα από 15 χρόνια πριν και η ποικιλία παρουσίασε εντυπωσιακή δυναμική, προσαρμόστηκε εύκολα στις συνθήκες της Κρήτης  και έδειξε ότι μπορεί να δώσει εξαιρετικά  ερυθρά κρασιά. Το Syrah, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα σταφύλια στον κόσμο. Με την ποικιλία αυτή φλερτάρουν αρκετοί Έλληνες οινοπαραγωγοί και τα τελευταία χρόνια αρκετοί οινοποιοί προτείνουν ωραιότατα ελληνικά κρασιά από Syrah.

Το “ Alárgo ” είναι ένα κρασί  εντυπωσιακά βαθύχρωμο, με μεγάλη συμπύκνωση και στο στόμα και στη μύτη. Ξεχειλίζει από κόκκινα φρούτα του δάσους που σταδιακά δίνουν την θέση τους σε νότες βανίλιας.  Στο στόμα αποκαλύπτει  πικάντικη γεύση, κάτι που είναι χαρακτηριστικό της ποικιλίας, είναι γεμάτο, σφιχτοδεμένο με ωραίες τανίνες και με επίγευση μεγάλης διάρκειας. Πλανεύει τον ουρανίσκο.

alargo-photo

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr