Μετά το «Anama Vintage 2010», της πρώτης σοδειάς του Anama Concept που παλαίωσε εξ’ ολοκλήρου υπό τη συνοδεία μουσικής, έρχεται το επίσης ξεχωριστό Anama Vintage 2011 που πριν λίγες μέρες μάλιστα πήρε και το πρώτο του διεθνές βραβείο.

anama vintage 2011

Λίγα λόγια για το Anama Vintage 2011
Πρόκειται για ένα γλυκό παλαιωμένο κρασί που η παραγωγή του προϋποθέτει λιάσιμο των σταφυλιών που δε γίνεται όμως με άπλωμα στο έδαφος και απευθείας έκθεση στον ήλιο όπως συνηθίζεται, αλλά με «τσίμπημα» του μίσχου και παραμονή τους για τετραπλάσιο χρόνο υπό τη σκιά των φύλλων. Το τελικό αποτέλεσμα του εναλλακτικού concept είναι ουσιαστικά μια σύγχρονη έκδοση- υψηλής γαστρονομικής αλλά κι αισθητικής αξίας- ενός βαθιά παραδοσιακού κυπριακού προϊόντος, της κουμανδαρίας. Μετά από παλαίωση για 34 μήνες σε νέα δρύινα βαρέλια, η συνολική παραγωγή της σοδειάς είναι 2.027 αριθμημένες φιάλες που ο αριθμός καθεμίας έχει σφυρηλατηθεί στο χέρι σε ασήμι. Σημειώνουμε επίσης ότι πλέον όλες οι σοδειές του «Anama» παλαιώνουν υπό τη συνοδεία μουσικής και το τελικό αποτέλεσμα έχει περαιτέρω δυνατότητα παλαίωσης τουλάχιστον 40 χρόνια. Μία ακόμη πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει το εν λόγω concept είναι και το design στις φιάλες, το οποίο έχει επιμεληθεί ένα από τα δύο πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του, η Κριστίνα Αποστόλου.

bottle-details
Λεπτομέρεια από τις προσεγμένες φιάλες και της συσκευασίας τους, το σχεδιασμό των οποίων επιμελείται η Κριστίνα Αποστόλου

Στο βιογραφικό αυτής της δημιουργικής προσπάθειας συμπεριλήφθηκε πρόσφατα και μία ακόμα βράβευση στον πρόσφατο διαγωνισμό «2015 Hong Kong International Wine Challenge», όπου το Anama Vintage 2011 διακρίθηκε με «Silver Award» στην κατηγορία «Sweet Temptation».

Palate Project, η οπτικοποίηση του Anama Vintage 2011

O Λευτέρης Μοχιανάκης και η Κριστίνα Αποστόλου, το δίδυμο του Anama Concept, για να γιορτάσουν την πέμπτη σοδειά τους, το Anama Vintage 2011, σχεδίασαν και σκηνοθέτησαν το «Palate Project».

palate-project--ruby-red
Μία από τις προσεκτικά επιμελημένες φωτογραφίες που οπτικοποιούν το Anama Vintage 2011

Πρόκειται για μια σειρά από 5 φωτογραφίες, των οποίων η σύνθεση έγινε πολύ προσεκτικά ώστε να απεικονίζουν όλα τα στοιχεία που βρίσκουμε σε ένα ποτήρι Anama Vintage 2011, όπως τα πολύπλοκα χρώματα και αρώματα και φυσικά η γεμάτη γεύση του ραφινάτου αυτού κρασιού. Σε κάθε φωτογραφία χρησιμοποιήθηκαν επιλεγμένα κυπριακά προϊόντα, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε διαφορετικό χαρακτηριστικό του εν λόγω κρασιού. Ανάλογοι είναι και οι τίτλοι των φωτογραφιών: Λευκό του αμυγδάλου, «καπνιστό» καφέ, κόκκινο του τσίλι, καφέ της κανέλας και κόκκινο του ρουμπινιού.

info
http://www.theanamaconcept.com/
The Palate Project Creative Director: Κριστίνα Αποστόλου
Φωτογραφία: Rinis13 Photography
Styling: Κριστίνα Αποστόλου, Χαρά Στυλιανού, Λευτέρης Μοχιανάκης

Δείτε περισσότερα για το Anama Concept εδώ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr