Η Νίκη Μηταρέα μας συστήνει με ένα ροζέ κρασί που σε κερδίζει με το λαμπερό χρώμα του, τα σαγηνευτικά φρέσκα αρώματά του και την κρυστάλλινη οξύτητά του.

Το Stellenbosch είναι η αμπελοοινική καρδιά της Νοτίου Αφρικής. Εκεί, σε αυτή την εσχατιά, στην σημαντικότερη οινοπαραγωγική περιοχή της Νοτίου Αφρικής, αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους κρασί τρεις φίλοι. Κοινό τους στοιχείο η πολυετής επιτυχημένη πορεία τους στο οινικό στερέωμα. Ο λόγος για τους καταξιωμένους οινοπαραγωγούς Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή καθώς και το γνωστό επιχειρηματία στο χώρο της διεθνούς εμπορία οίνων Τάκη Σολδάτο. Το στοίχημα που έδωσαν να οινοποιήσουν εκτός Ελλάδας πέτυχε και τα κρασιά Escapades από τον αμπελώνα των 200στρεμμάτων δικαιώνουν την προσπάθεια τους. Η δουλειά στον αμπελώνα είναι χειροποίητη, από την γέννηση του καρπού μέχρι την συλλογή του. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα μεγάλα κρασιά φτιάχνονται στο αμπέλι.

Οι δημιουργοί των κρασιών Escapades μπορούν να καμαρώνουν για την σημαντική διάκριση που κέρδισε το  κρασί Escapades Rosé 2013, από την τοπική ποικιλία Pinotage. Στον διεθνή οινικό διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2014, που έλαβε χώρα πρόσφατα στις Βρυξέλλες, το κρασί διακρίθηκε με το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο (Grande Medaille d’ Or). Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν 8.060 δείγματα από 41 χώρες, ωστόσο τα κρασιά που έλαβαν την υπέρτατη αυτή διάκριση αντιπροσωπεύουν ποσοστό λιγότερο του 1% του συνόλου. Κάθε ετικέτα που βραβεύτηκε με το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο έλαβε αυτόματα και την διάκριση «Best Wine Trophy» για την κατηγορία του. Αυτό σημαίνει ότι το Escapades Rosé 2013 είναι, ουσιαστικά, το κορυφαίο ροζέ κρασί στον κόσμο για το 2014!

Escapades_Rose

Γευστικοί συνδυασμοί

Το Escapades Rosé είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ροζέ κρασί που σε κερδίζει με το λαμπερό χρώμα του, τα σαγηνευτικά φρέσκα, ζωντανά αρώματα φράουλας και την κρυστάλλινη οξύτητά του. Είναι ο τέλειος συνοδός πιάτων με θαλασσινά, εξωτικές σαλάτες, σούσι αλλά ταιριάζει και με ελαφριά κρεατικά με κόκκινη σάλτσα. Την καλύτερη συντροφιά προσφέρει σε μια παραλία όταν ο ήλιος σβήνει την κάψα του στην θάλασσα.

Τα κρασιά Escapades, αντιπροσωπεύονται στην Ελληνική αγορά από την εταιρεία ΟΙΝΟΚΟΣΜΟΣ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr