Το “L’ Esprit du Lac” ή αλλιώς «Το Πνεύμα της Λίμνης» είναι το νέο, ροζέ κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά στη σοδειά του 2016.

Το όνομά του παραπέμπει στις λίμνες του Αμυνταίου, την περιοχή προέλευσης του κρασιού. Οι τέσσερις λίμνες του οροπεδίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αμπελουργία, καθώς η παρουσία τους εξισορροπεί τις ακραίες θερμοκρασίες της περιοχής.

Για το “L’Esprit” χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά σταφύλια της ποικιλίας Ξινόμαυρο από κλήματα άνω των 30 ετών από την αμπελουργική ζώνη του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου. Η παραγωγή του κρασιού γίνεται κυρίως με αφαίμαξη των σταφυλιών που προορίζονται για την «Καλή Ρίζα», το ξινόμαυρο του Κτήματος Κυρ-Γιάννη από παλιά κλήματα Αμυνταίου.

IMG_8256

Το χρώμα του είναι ζωντανό ροζ προς σομόν. Στη μύτη κυριαρχούν τα άνθη και τα λευκόσαρκα φρούτα. Το δροσιστικό στόμα ακολουθεί αρωματικά, προσθέτοντας νότες από φράουλα και ώριμη φυτικότητα μανιταριών και φύλλων ντομάτας. Η επίγευση έχει διάρκεια.

Μια ιδανική πρόταση για την άνοιξη και το καλοκαίρι, το “L’Esprit” θα κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών κάθε χρόνο. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το νέο μας ροζέ “L’Esprit du Lac”. Διαλέξαμε ένα γαλλικό όνομα, με μια δόση χιούμορ, τονίζοντας την κομψότητα του κρασιού, την προέλευσή του και τις αισθήσεις που συνδέονται με την απόλαυσή του στις εποχές που καταναλώνεται, την άνοιξη και βέβαια το καλοκαίρι.», δήλωσε ο Στέλλιος Μπουτάρης, Οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυρ-Γιάννη.

info
www.kiryianni.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr