Σε μία απ’ τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας, την ορεινή Αιγιαλεία, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay, από τις οποίες δημιουργείται για δεύτερη χρονιά το Semeli Aetheria.

Εκεί, στο ξέφωτο με το υψόμετρο των 900 μέτρων, όπου η θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού διασταυρώνεται με τους δροσερούς αέρηδες και τα ρεύματα των φαραγγιών, δημιουργείται ένα μοναδικό οικοσύστημα-terroir που ευνοεί το αμπέλι, χαρίζοντας στο εξαιρετικό αυτό κρασί του Οινοποιείου Σεμέλη, γευστική δύναμη και υπεροχή.

SEMELI-AETHERIA-(6)

SEMELI-AETHERIA-anoigma

Το Semeli Aetheria 2016 έχει χρώμα αχυρόξανθο με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη, η ποικιλία Μαλαγουζιά μαρτυρά την παρουσία της, μέσα από αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, αχλάδι, πιπεριά και φρέσκα αρωματικά βότανα. Στόμα με πλούσιο όγκο και άψογη γευστική ισορροπία χάριν της τραγανής οξύτητας του, ντυμένο με λιπαρές νότες που παραπέμπουν στην παρουσία του chardonnay. Πλούσια αρώματα στον ουρανίσκο σε φόντο πράσινων φρούτων και λεμονόχορτου, με πικάντικα στοιχεία στο τελείωμα. Σερβίρεται ιδανικά στους 9-11οC.

Ταιριάζει αρμονικά με ψάρια και θαλασσινά, μαριναρισμένα ή ψητά, καθώς και με sashimi, sushi και καρπάτσιο ψαριών. Δοκιμάστε το Semeli Aetheria 2016 και με πουλερικά σχάρας, ψαρονέφρι με κάρυ, κουνέλι τηγανητό, ζυμαρικά εμπλουτισμένα με θαλασσινά, ριζότο με σπαράγγια, πιπεριές ψητές και με πράσινες σαλάτες με αρωματικά βότανα.

Δείτε επίσης
Όταν η Σεμέλη συνάντησε τον Δία…

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr