Η όμορφη φιάλη προϊδεάζει για το περιεχόμενο ενός κρασιού που, μέσα από τα πλούσια αρώματα και τη γεμάτη γεύση του, γράφει τη δική του οινική ιστορία.

Το «Anama» είναι το τελικό αποτέλεσμα της εμπνευσμένης συνεργασίας του οινολόγου Λευτέρη Μοχιανάκη και της σχεδιάστριας Κριστίνας Αποστόλου με στόχο τη δημιουργία ενός brand που θα αναδεικνύει αξιόλογα παραδοσιακά προϊόντα πάντα με σεβασμό στην αυθεντικότητα της καταγωγής τους. Πρόκειται για μια σύγχρονη έκδοση υψηλής γαστρονομικής αλλά κι αισθητικής αξίας, ενός βαθιά παραδοσιακού κυπριακού προϊόντος, της κουμανδαρίας. Το λιάσιμο των σταφυλιών δε γίνεται όμως με άπλωμα στο έδαφος και απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο όπως συνηθίζεται, αλλά με «τσίμπημα» του μίσχου κάθε σταφυλιού και παραμονή για τετραπλάσιο χρόνο υπό τη σκιά των φύλλων. Ο Λευτέρης Μοχιανάκης ανέλαβε το οινολογικό κομμάτι με σύμμαχο την εμπειρία και τις νέες τεχνολογίες οινοπαραγωγής, ενώ η Κριστίνα Αποστόλου φρόντισε για την ντελικάτη συσκευασία του. Κάθε νέα σοδειά κυκλοφορεί με νέο «σχεδιασμό» αντιπροσωπευτικό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της.

10330389_586233144817121_4502060932040577196_n

«Anama Vintage»
Το «Anama Vintage» 2010 είναι μια σοδειά με χρώμα βαθύ χάλκινο, πολύπλοκο, με αρωματική λεπτότητα και πολύ καλή γευστική ισορροπία. Παράγεται από ένα γέρικο αμπελώνα, που βρίσκεται στα 1.150 μέτρα υψόμετρο, με θέα τη θάλασσα, από τις ντόπιες ποικιλίες Ξυνιστέρι και Μαύρο. Παλαιωμένο δυόμιση χρόνια σε δρύινα βαρέλια, εμφιαλωμένο αφιλτράριστο και με δυνατότητα περεταίρω παλαίωσης για πάνω από 40 χρόνια, σφραγίζει μοναδικά με το άρωμά και τη ραφινάτη γεύση του ένα ξεχωριστό δείπνο. Η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα. Το ίδιο και η παλαίωση. Το «Anama Vintage 2010», είναι η πρώτη σοδειά η οποία παλαίωσε εξ’ ολοκλήρου υπό τη συνοδεία μουσικής, εμπνευσμένης από και για το Anama από τον μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Γιάννη Χατζηλοϊζου. Η συνολική παραγωγή της σοδειάς είναι 1881 αριθμημένες φιάλες.

Σημειώνουμε ότι η δημιουργική αυτή προσπάθεια βραβεύτηκε στους Διεθνείς διαγωνισμούς οίνου Decanter WWA και Wine & Spirits Asia με χάλκινα μετάλια. Το προϊόν είναι ιδιαίτερα  εκλεπτυσμένο όσον αφορά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αλλά το «Anama» είναι ένα συνοθήλευμα στοιχείων που περιλαμβάνουν και το κομμάτι του design. Φυσικά αλλά και πολύτιμα υλικά όπως μετάξι, φυσικό κερί μέλισσας, χαλκός και βελανιδιά χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό της κάθε φιάλης, ενώ κάθε μια είναι αριθμημένη με σφυρηλάτηση του αριθμού πάνω σε ασήμι.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το «The Anama Concept», επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.theanamaconcept.com.

10488406_611054049001697_3162036140180213639_n

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr