Λέγεται ότι η μπίρα India Pale Ale (IPA) γεννήθηκε το 1800 μέσα στα αμπάρια των πλοίων προς τις Βρετανικές αποικίες την μακρινής Ινδίας. Για να εξασφαλίσουν οι έμποροι της εποχής ότι η μπίρα θα έμενε φρέσκια κατά τη διάρκεια των πολύμηνων ταξιδιών μέχρι τις Βρετανικές αποικίες της μακρινής Ινδίας, προσέθεταν στα βαρέλια γενναιόδωρες ποσότητες λυκίσκου, ο οποίος εκτός από αρωματικό δρα και ως συντηρητικό.

Μέσα στα αμπάρια των πλοίων, η ταλάντωση της μπίρας με τους λυκίσκους στα βαρέλια, δημιούργησε μια τόσο αρωματική και διαφορετική μπίρα που δημιούργησε τελικά μία νέα κατηγορία μπίρας, την India Pale Ale (ΙΡΑ). Μια συνταγή που ανακαλύφθηκε τυχαία, αποτελεί πλέον την πιο ανερχόμενη παγκόσμια τάση.

Έπειτα από το μακρινό του ταξίδι, επιτέλους το «φορτίο» καταφθάνει σε σένα και φέρει το όνομα Amstel Kargo Ipa. Η συγκεκριμένη μπίρα χαρακτηρίζεται από έντονα αρώματα φρούτων, εσπεριδοειδών, βοτάνων και ανθέων που προσδίδουν μια έντονη πικράδα στην επίγευση, χάρη στη μέθοδο Drop Hopping, δηλαδή την προσθήκη extra λυκίσκων Cascade και Citra στο τέλος της παραγωγικής διαδικασίας.