Με ένα ιδιαίτερο champagne menu, που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Σπονδή, υπό την επιμέλεια του γνωστού sommelier Νικόλα Γιαννόπουλου, παρουσιάστηκαν οι σαμπάνιες του οίκου Cattier που ήρθαν και στην Ελλάδα!

Mag-Saphir-&-coffret-HD

Δεκαοκτώ ετικέτες μετρά ο γαλλικός οίκος που δημιούργησε η οικογένεια Cattier στην ευρύτερη περιοχή της Καμπανίας μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν το 1918 όταν ο νεαρός τότε Jean Cattier, τραυματίας του οδυνηρού πολέμου, στράφηκε στην παραγωγή του ξανθού οίνου, για να αξιοποιήσει τους αμπελώνες που είχε κληρονομήσει από την οικογένειά του.

Alexandre-Cattier
Ο Alexandre Cattier

Με σήμα κατατεθέν το όνομα της οικογένειας και μοναδική “εμμονή” τη χρήση του Pinot Meunier, βασικής ποικιλίας της περιοχής, διάσημης για τη φρεσκάδα και τα φρουτώδη χαρακτηριστικά της, ο προτεργάτης του οίκου έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία, την οποία σήμερα διευθύνει ο Jean-Jacques Cattier μαζί με τον γιο του Alexandre Cattier.

Clos-du-Moulin-Brut-+-coffret-HD

Δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε τη χρυσόχρωμη Clos du Moulin Brut (Vintage 2005-2006-2007), τη ναυαρχίδα σαμπάνια του οίκου με χαρακτηριστικά βουτύρου και μυρωδάτου τσουρεκιού, την πιο κλασική Brut Icône (2 χρόνια παλαίωση), την κατεξοχήν σαμπάνια του απεριτίφ, του party και του Kir Royal και την Brut Saphir (3 χρόνια παλαίωση), που μοσχοβολά λουλούδια και εξωτικά φρούτα και ταιριάζει τόσο με ψάρι, όσο και με πουλερικά και λευκό κρέας.

info
Οι σαμπάνιες Cattier αντιπροσωπεύονται κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα από τη Sunset Collection. Κοστίζουν από 55 έως 65 ευρώ και θα τις βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερα: www.cattier.gr