Τα αυθεντικά παραδοσιακά αποστάγματα «Μπαμπατζίμ» της οικογένειας Μπαμπατζιμόπουλου συντροφεύουν 142 χρόνια τις μαζώξεις της παρέας ενώ είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσουμε επίσημα το καλοκαίρι.

BABATZ_TSIPOUROMAKED

Το μοναδικό άρωμα του ούζου Μπαμπατζίμ και η ξεχωριστή γεύση του, αποτέλεσμα της παραδοσιακής απόσταξης και του παντρέματος του μάραθου με τον γλυκάνισο, ταιριάζει υπέροχα με θαλασσινούς μεζέδες όπως χταπόδι, καλαμαράκια, μύδια και στρείδια. Στο ταβερνάκι λοιπόν, εκεί που σκάει το κύμα, ή απλά, στη βεράντα με την παρέα τις ζεστές, καλοκαιρινές βραδιές είναι ό,τι πρέπει. Αν ωστόσο η παρέα προτιμά τη φρεσκάδα και τα αρώματα του τσίπουρου, το τσίπουρο Μπαμπατζίμ, σκέτο (χωρίς γλυκάνισο) ή με γλυκάνισο, σίγουρα θα σας κερδίσει. Το τσίπουρο Μπαμπατζίμ χωρίς γλυκάνισο συνοδεύει άριστα μεζέδες όπως μανιτάρια, τυριά, ελιές και φυσικά κάθε λογής καρπό της γης. Για τους λάτρεις των πλούσιων αρωμάτων του γλυκάνισου, το τσίπουρο Μπαμπατζίμ με γλυκάνισο θα ταιριάξει μοναδικά με μεζέδες της θάλασσας, όπως ακριβώς και το ούζο. Όποια κι αν είναι η επιλογή της παρέας που θα πρωταγωνιστήσει στα τσουγκρίσματα, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, γνήσιος συνεχιστής της αυθεντικής απόσταξης από το 1875, εγγυάται τη ποιότητα κάθε φιάλης ούζου και τσίπουρου, σε κάθε τραπέζι και για κάθε παρέα.

tsipouro

O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, 3η γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, συνεχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο τις αυθεντικές μυστικές Πολίτικες συνταγές των προγόνων του και δημιουργώντας τα γνωστά σε όλους προϊόντα- αποστάγματα του «Μπαμπατζίμ».

ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ TSIPOURO

Το οικογενειακό μυστικό της απόσταξης ταξιδεύει από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας το 1875 όπου η οικογένεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και παράγει αποστάγματα που αιχμαλωτίζουν σε κάθε σταγόνα τους τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού και του τόπου καταγωγής τους. Ύστερα στην Ελλάδα, το πολύτιμο έργο συνεχίζεται από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο. Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης και της ιδιαίτερης ποιότητας. Μάλιστα, το 1988, όπου το τσίπουρο είναι επισήμως ένα πότο ελληνικό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε, το τσίπουρο Μπαμπατζίμ είναι το πρώτο εμφιαλωμένο τσίπουρο, ελεγμένο ποιοτικά και φορολογικά. Παράλληλα ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος από το 1970 ξεκινά με απαράμιλλο ζήλο τη δημιουργία ενός μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά και του περίφημου «Kτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου». Το κτήμα διαθέτει σήμερα 264 στρέμματα βιοκλιματικού αμπελώνα, σύγχρονο οινοποιείο και εμφιαλωτήριο ενώ οι χώροι του πάρκου – όλοι επισκέψιμοι-το καθιστούν ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του κρασιού της Μακεδονίας. Το κτήμα παράγει κρασιά αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος τα οποία θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.

Η οινολογική ευαισθησία του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, η σύνδεση του με την παράδοση και την ιστορία της οικογένειας του στην τέχνη της απόσταξης καθώς και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Σήμερα θεωρείται ότι έχει κατακτήσει δίκαια τον τίτλο «ο άρχοντας της απόσταξης»

Στην υγειά σας λοιπόν και καλό καλοκαίρι!

info
www.greek-wine-cellars.com