Έως και 50 μέτρα πάνω από την Τεχνόπολη στο Γκάζι μας απογείωσε το Label 5, το premium σκωτσέζικο ουίσκι μέσω του Dinner in the Sky και απολαύσαμε ένα γεύμα, πίνοντας και πετώντας στις …5 ηπείρους!

LABEL 5 & SUSHI PAIRING 2

Το Label 5 επιφύλαξε ένα ξεχωριστό κάλεσμα σε συντάκτες γεύσης και lifestyle που διοργάνωσε στο Dinner in the Sky στις 13 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν την επίσημη πρώτη ανύψωσή του, δίνοντας μας την ευκαιρία να είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που ζήσαμε την ξεχωριστή εμπειρία του δείπνου στα 50 μέτρα πάνω από τη γη.

LABEL 5 POURING WITH ACROPOLIS @ THE BACKGROUND

Με θέα την Ακρόπολη και με το Γκάζι κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας, απολαύσαμε ένα κοσμοπολίτικο δείπνο, τόσο ξεχωριστό όσο και το Label 5. Το μενού ήταν ένα γευστικό ταξίδι στις 5 ηπείρους, με χαρακτηριστικά “πιάτα-σύμβολα” της κάθε ηπείρου τα οποία συνόδευαν αρμονικά το Label 5, ενώ η βραδιά είχε ξεκινήσει με ένα απεριτίφ με Label 5 φυσικά και Fever Tree premium ginger beer, για να προετοιμαστούμε για την “πτήση”.

Και για να ξέρουμε τι πίνουμε…
Στην Ελλάδα το Label 5 λανσαρίστηκε πέρυσι. Είναι ένα εξαιρετικό ουίσκι, με λαμπερό χρυσό χρώμα, άρωμα καπνού με ελαφριά τύρφη με φίνες νότες από φρούτα και ζύμες, που αφήνει μια ελαφριά αίσθηση καπνού στο στόμα με μακριά και απαλή επίγευση με νότες ξύλου. Ξεκίνησε την πορεία του το 1969 και γρήγορα κατέκτησε τις σημαντικότερες αγορές του κόσμου, ενώ σήμερα είναι η #9 μάρκα Scotch Whisky παγκοσμίως, με πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες. Παράλληλα, είναι το δεύτερο γρηγορότερα ανερχόμενο brand ανάμεσα στα 100 top premium brands στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών, με αύξηση 25% τα τελευταία χρόνια και έχει κατακτήσει σημαντικά βραβεία με κορυφαίο το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των “Scotch Blended Whiskies up to 15 years” το 2013 στο San Francisco World Spirits Competition -τον μεγαλύτερο σε κύρος διαγωνισμό οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο.

LABEL 5 GLASS ON THE PLATFORM

Το υψηλής ποιότητας blend του Label 5 περιλαμβάνει malts που αποστάζονται και ωριμάζουν στο διάσημο αποστακτήριο του Glen Moray στο Speyside, όπως το Glen Moray Single Malt και τα καλύτερα grain Whiskies, ενώ όλα τα στάδια της ανάμειξης, της ωρίμανσης και της εμφιάλωσης του, πραγματοποιούνται στο αποστακτήριο του Bathgate, το πιο σύγχρονο της Σκωτίας. Η αυστηρή τήρηση των παραδοσιακών μεθόδων δημιουργίας του, διασφαλίζεται από τον Graham Coull, τον Master Distiller του αποστακτήριου του Glen Moray, με το Label 5 να ωριμάζει αργά σε δρύινα βαρέλια, με αποτέλεσμα ένα ανεπανάληπτο και ασύγκριτα μεστό “μπουκέτο” με καπνιστές και φρουτώδεις νότες.

A HAPPY JOURNALIST READY TO SAVOUR THE LAMB PLATE