Το 2020 κλείνει για το τσίπουρο Αγιονέρι με μια συλλεκτική έκδοση. 485 συλλεκτικές, αριθμημένες φιάλες από το τελευταίο δρύινο βαρέλι της χρονιάς για όλους τους πιστούς που το έχουν αγαπήσει.

«Το τελευταίο βαρέλι έχει ξεχωριστή σημασία για μας για αυτό και όταν αποσφραγίζεται, το μοιραζόμαστε με φίλους. Φέτος, νιώσαμε την ανάγκη να αποχαιρετήσουμε αυτόν τον δύσκολο χρόνο με όσο γίνεται περισσότερους φίλους για αυτό δημιουργήσαμε το πρώτο συλλεκτικό Αγιονέρι της σειράς The Last Barrel Serries», δηλώνει ο αποσταγματοποιός Κώστας Τσιλιλής.

Στην μεγάλη σχολή της ελληνικής παράδοσης, το Αγιονέρι αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη των Μετεώρων και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής για να διατηρεί όλη τη φυσιογνωμία του.

Από πού και η βελούδινη γεύση του αλλά και τα αρώματα των γλυκών μπαχαρικών που συνδυάζονται ιδανικά με ελληνικούς μεζέδες που δημιούργησαν τη φήμη του.

Λόγω, μάλιστα, της συλλεκτικής –και συναισθηματικής αξίας του- το Αγιονέρι-The Last Barrel Series 2020 θα κυκλοφορήσει σε ειδική κασετίνα που περιέχει την φιάλη με χειρόγραφη αρίθμηση καθώς και ένα κομμάτι ξύλου του τελευταίου βαρελιού της χρονιάς.

Δείτε επίσης:

Χρυσό μετάλλιο για το τσίπουρο Τσιλιλή σε διεθνή διαγωνισμό

Το έπος του μεζέ: για “τσιπουροκατανύξεις” που θα αφήσουν εποχή

Ελιές Καλαμών για το τσίπουρο αλλά και… το ψάρι