Δώδεκα βοτανικά συστατικά από χώρες της Μεσογείου, τέσσερα χρόνια δοκιμών, μια μυστική συνταγή: Το Mataroa Mediterranean Dry Gin δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και κλείνει στο ιδιαίτερο μπουκάλι του όλη την τεχνογνωσία των εκατό χρόνων εμπειρίας της Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας Μελισσανίδη. Σκοπός του είναι να ταξιδέψει γευστικά τον καθένα που θα το δοκιμάσει στις μοναδικές ομορφιές της Μεσογειακής γης.

H Ιδέα
Το 1945, την ταραγμένη περίοδο που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Mataroa, ένα νεοζηλανδέζικο πλοίο, πραγματοποίησε δύο 2 σημαντικά ταξίδια στην Μεσόγειο. Το πρώτο, από την Μασσαλία στη Χάιφα, έγινε τον Αύγουστο, και μετέφερε 173 παιδιά, όλα Εβραίοι πρόσφυγες, που σώθηκαν από τον Οργανισμό OSE (Œuvre de secours aux enfants). Toν Δεκέμβριο του 1945, το Mataroa ναυλώθηκε από τον διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών για να μεταφέρει σημαντικό αριθμό φοιτητών (οι περισσότεροι υπότροφοι του γαλλικού κράτους), προκειμένου να γλιτώσουν τις πολιτικές διώξεις: οι φιλόσοφοι Κορνήλιος Καστοριάδης και Κώστας Αξελός, η ζωγράφος Νέλλυ Ανδρικοπούλου, ο γλύπτης Κώστας Κουλεντιανός, η συγγραφέας Μιμίκα Κρανάκη, ο φιλόλογος Εμμανουήλ Κριαράς, ο αρχιτέκτονας Georges Kandilis, ήταν μόνο λίγοι από τους τότε φοιτητές και μετέπειτα διάσημους επιβάτες του πλοίου.

Το 2019, το Mataroa γίνεται έμπνευση για το Mataroa Mediterranean Dry Gin. Το πλοίο μεταμορφώνεται σε μπουκάλι και το φορτίο δεν είναι άνθρωποι, αλλά 12 πολύτιμα συστατικά των ακτών της Μεσογείου. Όσο για το premium απόσταγμα, συμβολίζει την δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, την αφοσίωση στην αριστεία και την αίσθηση της συνέχειας που χαρακτηρίζει αυτό το μοναδικό κομμάτι γης.

Τα συστατικά
Για τη δημιουργία του επιλέχθηκαν συστατικά με ιδιαίτερα δυνατά χαρακτηριστικά, που βάζουν έντονη υπογραφή στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα: Καρποί Άρκευθου (Κροατία), Ρίζα Αγγελικής και Λεβάντα (Γαλλία), Σπόροι Κόλιανδρου (Τυνησία), Ρίζα Όρρις (Ιταλία), Φύλλα Δάφνης (Συρία), Γλυκόριζα (Τουρκία), Φλούδες Πορτοκαλιού (Ισπανία), Φλούδες Λεμονιού (Αίγυπτος), Χαμομήλι (Κύπρος), και φυσικά, μοναδική Ελληνική Μαστίχα, από τα μαστιχόδεντρα της Νότιας Χίου.

Η συνταγή
Μετά από τέσσερα χρόνια δοκιμών, η τελική συνταγή του Mataroa Mediterranean Dry Gin αποζημιώνει και τους πλέον απαιτητικούς: διατηρώντας μοναδική ισορροπία ανάμεσα στις γευστικές αποχρώσεις, το Mataroa είναι εξαιρετικό σκέτο, με λίγο πάγο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε cocktails, δίνοντας αυτό το ιδιαίτερο γευστικό twist που μόνο ένα premium gin μπορεί να προσφέρει. Δοκιμάστε το!