O bartender του all day bar restaurant Cascara στα Μελίσσια, Γιάννης Σκουλάτος, μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για το cocktail Dante Deo ή αλλιώς “Δώρο Θεού”, που θα σας ενθουσιάσει.

Τα Χριστούγεννα για τον καθένα ξεχωριστά μπορούν να μεταφραστούν σε αισθήσεις, μυρωδιές, γεύσεις και αναμνήσεις. Αυτή την πολυχρωμία προσπάθησα να φέρω στο ποτήρι σας, κάνοντας κάθε γουλιά να ξεχωρίζει και αλλάζοντας τη γευστική εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάτω από τη “στέγη” που ακούει στο όνομα Cascara τα κατάφερα! Με περηφάνια, αγάπη και τις καλύτερες ευχές μου σας παρουσιάζω το Dante Deo.

Jack daniel’s honey – η δική μου συνταγή για σιρόπι μελιού με 0% νερό με πράσινο μήλο έντονης οξύτητας, έλαια πορτοκαλιού, κανέλα, φρέσκο τζίντζερ και αρωματισμένο βασιλικό που μένει για περίπου 28 ώρες σε jack daniel’s tennessee whiskey, δίνουν το αποτέλεσμα ενός cocktail που “παίζει” με τους γευστικούς μας κάλυκες σε κάθε γουλιά, δίνοντας την εντύπωση πως ο bartender αλλάζει συνεχώς το ποτό μας! Δοκιμάστε υπεύθυνα.

IMG_20161221_202737

Dante Deo

Υλικά
65ml jack daniel’s honey
30ml honey handmade syrup
20ml ginger fresh syrup juice
1/3 green apple
3-4 φύλλα βασιλικού αρωματισμένα γιαα περίπου 28 ώρες σε jack daniel’s tennessee whiskey, σε κενό αέρος
έλαια πορτοκαλιού

Ρίχνετε το μήλο σε shaker, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φύλλα βασιλικού και χτυπάτε με πάγο για 10”. Σουρώνετε το μίγμα σε άλλο shaker χωρίς τον πάγο, προσθέτετε τον βασιλικό και χτυπάτε.

Σερβίρετε το cocktail σε ποτήρι για λευκό κρασί.

Tip:
Για το σιρόπι τζίντζερ χρησιμοποιείτε 1 μέρος απλό σιρόπι, φρέσκο τζίντζερ (όσο επιθυμείτε ανάλογα με το πόσο έντονο το θέλετε) και μίγμα γλυκιάς και καυτερής πάπρικας με μοσχοκάρυδο.