Πάνε 4 χρόνια από τότε που άρχισε να ψιθυρίζεται το όνομά του. Θα το βρεις σε έναν από τους πολλούς πεζόδρομους του Χαλανδρίου. Κρύβεται όμως σε μια στοά γεμάτη εμπορικά καταστήματα που, ξαφνικά στο τέλος της έχει μια υπέροχη αυλή. Αυτή του Theory.

theory-bar

Μια όμορφα φωτισμένη και περιποιημένη αυλή με αρκετό πράσινο, που από το πρωί γίνεται ανάρπαστη για ένα χαλαρό καφέ. Και όταν πέφτει η νύχτα, οι ρυθμοί ανεβαίνουν και τα cocktails ρέουν άφθονα. Και σε αυτό το κομμάτι έχουν μεγάλη πείρα. Πίσω από τη λίστα των ποτών θα βρούμε τη Λορέτα Τόσκα να παίζει τα spirits και να δημιουργεί ενδιαφέροντες προτάσεις. Και, αν πεινάσεις, έχει κάτι να σου προσφέρει. Comfort προτάσεις με εκείνη του πληθωρικού και χορταστικού club sandwich με κοτόπουλο να ξεχωρίζει.

Λίγα λόγια για την Λορέτα Τόσκα
Κομψή, γοητευτική, μετρημένη, παθιασμένη και χαμογελαστή. Μια από τις λίγες επιβλητικές γυναικείες παρουσίες στο χώρο του ελληνικού bartending. Μια συζήτηση μαζί της και αμέσως θα καταλάβεις το πάθος της γι’ αυτό που κάνει αλλά και πως μπορεί εύκολα να στο μεταδώσει. Πρόσφατα κέρδισε τον ελληνικού τελικό του Bacardi Legacy με το cocktail Silver Lining και στο τέλος του Μαΐου στο Βερολίνο θα συμμετέχει τον Παγκόσμιο Τελικό ευελπιστώντας να γράψει το δικό της μύθο…

Το cocktail

silver-lining

Silver lining
Υλικά:
45 ml Bacardi Carta Blanca
15 ml λικέρ πορτοκάλι
20 ml χυμό λάιμ
15 ml ανθόμελο
1 κουτ. σούπας παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης
δεντρολίβανο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε στο σέικερ όλα τα υλικά μαζί με πάγο εκτός από το παγωτό, το δεντρολίβανο και το πιπέρι. Χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε και χτυπάμε ξανά, αλλά αυτήν τη φορά μαζί με το παγωτό. Σερβίρουμε σε κολονάτο ποτήρι και γαρνίρουμε με το δεντρολίβανο και το μαύρο πιπέρι.

Drunk tip
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και το cocktail TAZA DE JASMIN με τεκίλα reposado, λεβάντα, δυόσμο και αφρό γιασεμιού, αλλά και το DIXIE & PIXIE με vodka, πουρέ φράουλα, λικέρ κακάο, γιαούρτι και βανίλια!

info
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801633.