Ένα υπέροχο ποτό με φρέσκα ροδάκινα, ιδανικό για τα τραπέζια με φίλους!

Υλικά:
6 ροδάκινα λευκόσαρκα
15γρ. τζίντζερ φρέσκο, καλά ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 μπουκάλια αφρώδες κρασί από τη Ρόδο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
6 κορφούλες δυόσμο

Διαδικασία
Βάζετε στο γουδί τα κομματάκια του τζίντζερ και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσουν. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με την άχνη ζάχαρη.

Καθαρίζετε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Σ’ ένα μεγάλο, ανοικτό μπολ ρίχνετε δύο θήκες παγάκια (περίπου 45 παγάκια), αδειάζετε το λιωμένο ροδάκινο και το τζίντζερ με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το αφρώδες κρασί. Ανακατεύετε καλά, σκορπάτε από πάνω 4-5 κορφούλες δυόσμο και φέρνετε το μπολ στο τραπέζι.

Σερβίρετε στα ποτήρια με τη βοήθεια μιας κουτάλας της σούπας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb