Το δροσερό κοκτέιλ με βάση την τεκίλα είναι από τα πιο δημοφιλή διεθνώς και αποτελεί την ιδανική παρέα τόσο σε μεξικάνικες βραδιές με τάκος και φαχίτας, όσο και σε φιλικές συγκεντρώσεις εντός και εκτός σπιτιού.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των φαγητών και των ποτών, ο εντοπισμός της παρθενικής δημιουργίας της frozen margarita χάνεται κάπου στο χρόνο. Και μπορεί τα πρώτα αμερικανικά μπλέντερ για ποτά σε bars να εμφανίζονται τις δεκαετίες του ’30 και του ’40, ωστόσο, το 1971 ο Mariano Martinez έκανε ουσιαστικά την αρχή δημιουργώντας την πρώτη μηχανή για frozen margarita, που πλέον εκτίθεται στο μουσείο Smithsonian.

Η αρχική ιδέα του ήταν να χρησιμοποιήσει στο εστιατόριό του μια μηχανή για παγωτό για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών του εστιατορίου του στο Ντάλας, το Mariano’s Mexican Cuisine. Κάποια στιγμή, ο bartender του δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό των παραγγελιών, οπότε σταμάτησε να φτιάχνει τα ποτά με ακριβή μέτρηση των δοσολογιών των συνταγών. Τότε ο Martinez σκέφτηκε ότι ένας αυτόματος μείκτης θα μπορούσε να διευκολύνει την κατάσταση, ιδέα που πέτυχε οπότε στη συνέχεια δημιούργησε μια νέα μηχανή για την οποία, όμως, ποτέ δεν πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Έμεινε ωστόσο στην ιστορία ως ο «πατέρας» του μοντέρνου hangover…

Δείτε επίσης
Cosmopolitan: «Sexy» και κλασικό