Τα σπιτικά κοκτέιλ μας αρέσουν πολύ και δίνουν μια ευχάριστη νότα στις βραδιές με φίλους. Γι αυτό και αναζητάμε συνεχώς νέες συνταγές για να δοκιμάσουμε και κάποιες από αυτές, ξεφεύγουν πολύ από τα συνηθισμένα.

Για παράδειγμα, το «Sourdough Fizz» που ανακαλύψαμε online γίνεται με προζύμι! Σωστά διαβάσατε, το προζύμι είναι το απόλυτο hit των τελευταίων μηνών, από τα άπειρα ψωμιά που ψήσαμε την περίοδο της καραντίνας, μέχρι τις μάσκες προσώπου που ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε μαζί του και τώρα, το βλέπουμε να γίνεται βασικό συστατικό για κοκτέιλ.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
210ml σιρόπι πορτοκαλιού
850 ml νερό
¼ κουτ. γλυκού προζύμι

Για το σιρόπι πορτοκαλιού:
ξύσμα και χυμό από 4 πορτοκάλια
150γρ. τζίντζερ τριμμένο
550ml νερό
200γρ. μέλι

Διαδικασία
Για το σιρόπι: Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, το τζίντζερ, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθούν κατά το ένα τρίτο τα υγρά της κατσαρόλας. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώςτο μίγμα, προσθέτε το μέλι και ανακατεύετε καλά. Διατηρείτε σε γυάλινο, αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο για έως 3 μήνες.

Για το κοκτέιλ: Σε μεγάλο, γυάλινο και κατά προτίμηση αποστειρωμένο μπουκάλι αναμιγνύετε το νερό με το σιρόπι πορτοκαλιού. Ρίχνετε μέσα το προζύμι, κλείνετε το καπάκι και ανακινείτε το μπουκάλι για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνετε το μπουκάλι στον πάγκο της κουζίνας για 2-3 μέρες, βγάζοντας συχνά το καπάκι.

Τέλος, μεταφέρετε στο ψυγείο και όταν θέλετε σερβίρετε σε ποτήρια με παγάκια.

Δείτε επίσης:
Ανακαλύφθηκε επιτέλους γιατί το προζύμι είναι διαφορετικό κάθε φορά

Σπιτικό προζύμι: Πώς να φτιάξετε το δικό σας ψωμί

Κοκτέιλ με έμπνευση από πίνακες ζωγραφικής