Η Piña Colada (Πίνα Κολάντα) είναι ένα all time classic κοκτέιλ με πλούσια και εξωτική γεύση, ενώ αποτελεί συνώνυμο του καλοκαιριού. Το εθνικό ποτό του Puerto Rico βασίζεται στο γευστικό τρίπτυχο ρούμι-κρέμα καρύδας-χυμό ανανά και έχει το κοινό του όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Για την ιστορία, η Piña Colada ήταν γνωστή στην Καραϊβική τουλάχιστον 100 χρόνια πριν γίνει γνωστή ως κοκτέιλ στη σημερινή της εκδοχή με κρέμα καρύδας. Ο bartender Ramon Monchito Marrero ισχυρίζεται ότι την τελειοποίησε στο Caribe Hilton’s Beachcomber Bar (νυν Oasis Bar) στο San Juan, μέρος που μέχρι σήμερα αποτελεί πόλο έλξης παραθεριστών από όλο τον κόσμο, που σπεύδουν να την δοκιμάσουν.

Μιας και η γενέτειρά της, όμως, μας πέφτει μακριά, βρήκαμε τον τρόπο να απολαύσουμε την εξωτική Piña Colada στο μπαλκόνι μας! Μάλιστα, για να γίνει ακόμα πιο γευστική και καλοκαιρινή θα την σερβίρουμε σε ολόκληρο ανανά! Οι παρακάτω αναλογίες είναι για 2 κοκτέιλ.

Υλικά
2 ανανάδες, χωρίς το εσωτερικό τους
120 ml λευκό ρούμι
30 ml μαύρο ρούμι
120 ml κρέμα καρύδας
χυμός ανανά
γάλα καρύδας
πάγος

Εκτέλεση
Με έναν κόπτη ανανά, αφαιρείτε πάνω από τα 3/4 του εσωτερικού του ανανά (με προσοχή για να μην τρυπήσετε τον πάτο του ανανά). Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρείτε προσεκτικά τον υπόλοιπο πυρήνα του φρούτου.

Ψιλοκόβετε το εσωτερικό του ανανά και το βάζετε σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια βάζετε τα ρούμια, την κρέμα καρύδας, τον χυμό ανανά και το γάλα καρύδας (κρατάτε το εσωτερικού του δεύτερου ανανά για επόμενη χρήση). Γεμίζετε το μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Τέλος, σερβίρετε τα ποτά στους άδειους ανανάδες, στους οποίους έχετε προσθέσει πάγο, βάζετε και μια χάρτινη ομπρελίτσα και απολαμβάνετε.

Αν, ωστόσο, είστε λάτρεις της κλασικής Piña Colada μπείτε ΕΔΩ

Δείτε επίσης:
Δροσερό καλοκαιρινό κοκτέιλ που σερβίρεται μέσα από το καρπούζι!

3 καλοκαιρινά κοκτέιλ a la Italia με βάση το αφρώδες κρασί

Μήπως φταίει ο πάγος που δεν βγαίνουν καλά τα κοκτέιλ; Μixologist απαντά…