Η κλασική εκδοχή του Sidecar δεν έχει μπαχαρικά. Ωστόσο, εμείς τα επιλέγουμε γιατί ταιριάζουν πολύ στις κρύες μέρες του χειμώνα. Αντί για κονιάκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα οποιοδήποτε bourbon. Όπως και αν το φτιάξετε πάντως είναι γευστικό και καθόλου συνηθισμένο.

Υλικά:
50 ml κονιάκ ή κονιάκ με μπαχαρικά (δείτε παρακάτω)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
25 ml Cointreau
25 ml χυμό λεμονιού συν μια φέτα λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εάν θέλουμε το κονιάκ με μπαχαρικά (για 4 άτομα):
200 ml κονιάκ
4 σπόροι κάρδαμου
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδής γλυκάνισος
2 μικρές φέτες τζίντζερ

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το καρυκευμένο κονιάκ, βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και το τζίντζερ μέσα στο κονιάκ και αφήνουμε για 30-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε τη γεύση του μετά από 30 λεπτά. Εάν το θέλουμε πιο πικάντικο αφήνουμε παραπάνω χρόνο τα μπαχαρικά. Η ποσότητα είναι αρκετή για τέσσερα ποτά, αλλά αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε με αυτόν τον τρόπο ένα ολόκληρο μπουκάλι, αρκεί να τριπλασιάσουμε τις ποσότητες των υλικών.

Για να φτιάξουμε το sidecar βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα πιατάκι και με μια φέτα λεμονιού περνάμε κυκλικά το χείλος ενός μικρού ποτηριού κουπέ. Eπειτα, βάζουμε το ποτήρι στη ζάχαρη. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά του κοκτέιλ σε ένα σέικερ με πάγο. Χτυπάμε καλά και στραγγίζουμε στο ποτήρι κουπέ.

Δείτε επίσης:
Cocktail Mimosa με χυμό κράνμπερι: Ένα κοκτέιλ για brunch!

Espresso martini

Εσύ, ποια από τις 7 παραλλαγές του Negroni προτιμάς;