To φθινόπωρο δεν γεννά μόνο την ανάγκη για πιο λαχταριστά φαγητά, αλλά και για πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ με εποχικά συστατικά, όπως είναι τα μήλα και η κανέλα. Ένα τέτοιο κοκτέιλ είναι και το Fall from the Tree, μια πρωτότυπη συνταγή από τον μπάρμαν Jim Kearns που τη δημιούργησε ενώ εργαζόταν στο «The Happiest Hour» στη Νέα Υόρκη.

Τα μήλα σε συνδυασμό με την κανέλα και το bourbon ή scotch δίνουν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Εάν έχετε και αποχυμωτή στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τον χυμό μήλου. Διαφορετικά, προσπαθήστε να προμηθευτείτε καλό χυμό μήλου. Αξίζει τον κόπο, καθώς ο φρέσκος χυμός μήλου θα προσθέσει την εποχική γλυκύτητα που χρειάζεται αυτό το ποτό.

Οι αναλογίες του κοκτέιλ είναι για ένα άτομο. Εάν έχετε καλεσμένους μπορείτε να αλλάξετε τις αναλογίες ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε άλλη βάση αλκοόλ για το κοκτέιλ σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πώς η κάθε βάση αλλάζει το τελικό προϊόν διατηρώντας παράλληλα το προφίλ της φθινοπωρινής γεύσης.

Υλικά
45 ml bourbon ή scotch
30 ml φρέσκο ​​χυμό μήλου
15 ml σιρόπι κανέλας
7 ml χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
φέτα μήλου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε το ουίσκι, τον χυμό μήλου, το σιρόπι κανέλας, το χυμό λεμονιού σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάμε δυνατά μέχρι να παγώσει καλά. Στραγγίζουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι κουπέ. Γαρνίρουμε με μια φέτα μήλου.

Δείτε επίσης:
Early Autumn Cocktail: Το φθινοπωρινό κοκτέιλ που θα αγαπήσετε

Πώς να φτιάξετε Paloma, το αγαπημένο κοκτέιλ των Μεξικανών

Bramble: Ένα κλασικό κοκτέιλ με τζιν