H margarita είναι ένα all time classic κοκτέιλ που τιμούμε όλο τον χρόνο. Πώς θα μπορούσε να γίνει, λοιπόν, αυτό το κλασικό κοκτέιλ πιο γιορτινό; Μήπως αν προσθέταμε σαμπάνια; Πιστεύω ότι πρόκειται για την ιδανική προσθήκη, αφού στην εορταστική περίοδο τα περισσότερα σπίτια έχουν σαμπάνια ή κάποιο αφρώδες κρασί στο σπίτι για το κέρασμα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχει αυτό το κοκτέιλ είναι ότι γίνεται σε κανάτα άρα είναι ιδανικό για μεγάλες παρέες και δεν χρειάζεται σέικερ. Η ανανέωση του κοκτέιλ δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο, άρα είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε.

Υλικά για 6 άτομα:
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
1 φλιτζάνι λευκή τεκίλα
1/2 φλιτζάνι λικέρ πορτοκάλι
1 μπουκάλι σαμπάνια ή αφρώδη οίνο (περίπου 3 φλιτζάνια)
φέτες λάιμ για το χείλος (εάν θέλουμε)
αλάτι, για το χείλος (εάν θέλουμε)

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, περνάμε τις φέτες λάιμ γύρω από το χείλος κάθε ποτηριού και τα βουτάμε στο αλάτι. Ιδανικά, διαλέγουμε ποτήρια σαμπάνιας. Μοιράζουμε το ποτό στα ποτήρια και γαρνίρουμε με λάιμ.

Δείτε επίσης:
Cocktail Mimosa με χυμό κράνμπερι: Ένα κοκτέιλ για brunch!

Jack Rose: Φτιάχνουμε ένα κλασικό, κόκκινο κοκτέιλ με άρωμα μήλου

Bramble: Ένα κλασικό κοκτέιλ με τζιν