Γέννημα θρέμμα της Νεμέας, τα κρασιά της Σεμέλης Οινοποιητική υπόσχονται να κάνουν ξεχωριστή την κάθε στιγμή μας, ενώ το Πάσχα κερδίζουν επάξια τη θέση τους στο γιορτινό τραπέζι συνοδεύοντας ιδανικά κάθε πιάτο.

Η ευρύτερη περιοχή της Νεμέας αποτελεί τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, με την ποικιλία Αγιωργίτικο να αποτελεί συνώνυμο κρασί της Νεμέας αλλά και βάση για τη δημιουργία πολλών άλλων κρασιών. Το οινοποιείο της Σεμέλης Οινοποιητική δίνει έμφαση στην ανάπτυξη ελληνικών γηγενών ποικιλιών, ενισχύοντας συστηματικά την προσπάθεια για μια καλή σχέση ποιότητας – τιμής και κερδίζοντας μας μέσα από κάθε σταγόνα Αγιωργίτικου, μέσα από κάθε σταγόνα κόκκινου κρασιού στο ποτήρι του καθημερινού ή του γιορτινού τραπεζιού.

semeli neme reserve megalh2

Σεμέλη ΝΕΜΕΑ RESERVE
Ένα Αγιωργίτικο με 24 μήνες παλαίωση, 12 μήνες σε δρύινο γαλλικό βαρέλι και άλλους 12 στο μπουκάλι. Έχει έντονη, πολύ νεαρή μύτη, με πυκνό μπαχάρι, πολύπλοκο φρούτο και ισορροπημένο βαρέλι. Γεμάτο σώμα, με υψηλές αλλά ώριμες τανίνες, τονισμένη οξύτητα και έντονο εκχύλισμα. Συνοδεύει όλα τα πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και ποικιλίες σκληρών τυριών και αλλαντικών. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15-17C.

Semeli Oreinos Helios Red2 6-3-14

Σεμέλη Ορεινός Ήλιος Ερυθρός
Ένα Αγιωργίτικο με βαθύ ρουμπινί χρώμα. Μύτη έντονη, με ώριμο φρούτο, σοκολάτα και λίγες πικάντικες νότες. Πλούσιο στόμα με μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων. Συνοδεύει ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, ψητά κρέατα και ποικιλίες σκληρών τυριών και αλλαντικών. Κατάλληλο για πολλά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15-16C.

A 1209403

Chateau Semeli
Από δύο κοσμοπολίτικες ποικιλίες, το Cabernet Sauvignon και το Merlot, ένα κρασί με πολύ βαθύ πορφυρό χρώμα, μύτη έντονη, τυπικότατη ως προς τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Cabernet Sauvignon, αναδύει αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, κέδρου και πούρου. Σφιχτοδεμένο και νεαρότατο στο στόμα, με γεμάτο σώμα, αυστηρές αλλά φίνες τανίνες, υψηλή οξύτητα και πυκνή δομή. Η μεστή του γεύση συνοδεύει πλούσια πιάτα κρέατος, κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15-17C.

A 1209403

Γιορτή Semeli
Ένα φρέσκο Αγιωργίτικο, ιδιαίτερης φινέτσας κρασί, με βελούδινη ένταση στο στόμα, λόγω ισορροπίας οξύτητας και τανινών, με μύτη εκρηκτικής έντασης από αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, κι έντονες πινελιές από κεράσια, μούρα και φράουλες. Η ήπια επίγευση εντυπωσιάζει με τη διάρκειά της. Πίνεται και σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και το καλοκαίρι και συνοδεύει δροσιστικά όλα τα κρεατικά μας, αλλαντικά, τυριά καθώς και ζυμαρικά. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 14C.

NEW Semeli Piccolo Mondo Red 6-3-142

Piccolo Mondo
Ημίγλυκος οίνος από Αγιωργίτικο, με έντονη μύτη από αρώματα μπαχαρικών και μαρμελάδας βύσσινου και κερασιού. Στο στόμα έχει τη δύναμη των μπαχαρικών ανάμικτο με τα φρούτα και μαλακές τανίνες. Η μεταξένια πυκνότητα αυξάνει την επίγευση. Συνοδεύει κάθε πιάτο με γλυκιά γεύση, αλλά είναι ιδανικό συνοδευτικό για αλμυρούς ξηρούς καρπούς, καθώς και βουτυράτα τυριά. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12C.