Το boutique οινοποιείο Κορωνιώτη βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένο ανάμεσα στις αμπελουργικές ζώνες Νεμέας και Μαντινείας, στην περιοχή του Άργους. Ο ιδιοκτήτης και οινοποιός Κυριάκος Κορωνιώτης, δημιουργεί μονοποικιλιακά δυνατά κρασιά με στόχο τον χαρακτήρα, την τυπικότητα και το αυθεντικό στυλ. Κρασιά που χαρακτηρίζονται από βάθος, πυκνότητα, φρούτο και ένταση.

Malvasia Aromatica – Koroniotis (estates grown)
Η Malvasia Aromatica προέρχεται από ιδιόκτητο αμπελώνα 40 στρεμμάτων, στο Πανόραμα Άργους. Είναι αναμφίβολα μια από τις λευκές ποικιλίες που πάντα εντυπωσιάζουν. Ανοιχτό αχυροπράσινο χρώμα. Πλούσια, εξελικτικά αρώματα λευκών λουλουδιών, λεμονανθού, ροδάκινου, lime και αχλαδιού εντυπωσιάζουν στη μύτη. Λουκούμι τριαντάφυλλο, νύξεις ακτινιδίου και διάχυτη μεταλλική αίσθηση ολοκληρώνουν το ισορροπημένο γεμάτο φρεσκάδα σύνολο. Ένα πραγματικό summer wine.

Assyrtiko – 1300 B.C. – Koroniotis (estates grown)
Το 1300 B.C είναι ένα Ασύρτικο Πελοποννήσου σε ιδιόκτητο αμπελώνα 40 στρεμμάτων στην περιοχή Μυκήνες Αργολίδας, που έχει αποδείξει ότι σαν ποικιλία εντάσσεται τέλεια στο περιβάλλον καλλιέργειάς του. Αχνοκίτρινο χρώμα με ελαφρές πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι. Πλούσια, φρουτένια μύτη γεμάτη ροδάκινο, lime, κίτρο και αχλάδι, ελαφρά βοτανικά αρώματα και απαλή μεταλλικότητα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας, ολοκληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Moschofilero – Koroniotis
Φρουτώδες με καθαρό αρωματικό δυναμικό, με το τριαντάφυλλο και τον λεμονανθό να επικρατούν. Τραγανό, με πλούσια γεύση και πολύ καλή ισορροπία.

Argus Syrah – Koroniotis (estates premium)
Νεοεμφανιζόμενο Syrah “ ARGUS” το premium κρασί της Οινοποιίας Κορωνιώτη. Πολύπλοκο και πολύ τυπικό έχοντας πάντα τον χαρακτήρα της ποικιλίας του στο προσκήνιο, 18 μήνες παλαιωμένο σε νέα δρυ. Ώριμο και στιβαρό δείχνει αμέσως τον χαρακτήρα του και υποδηλώνει έντονα την παρουσία του.

Nemea – Koroniotis
Μια ψαγμένη Νεμέα. Αντανακλά απόλυτα το στυλ με πυκνό κόκκινο φρούτο, πιπέρι, μπαχαρικά και τέλεια ενσωματωμένο βαρέλι με επίγευση που διαρκεί.

Roz Reve Moschofilero – Koroniotis
Απαλό σομόν χρώμα με ροζ ανταύγειες στυλ Προβηγκίας. Τελείωμα με διάρκεια όπου ο αρωματικός φρουτώδης χαρακτήρας παραμένει στην επίγευση.