Το βιδιανό είναι η κρητική λευκή ποικιλία, που παράγει κρασιά με πλούσιο σώμα και υψηλό αλκοόλ. Το οινοποιείο Δουλουφάκης παράγει το εκλεκτό αυτό κρασί με την ετικέτα “Άσπρος Λαγός” και μόλις κυκλοφόρησε τη νέα εσοδεία του σε βαρέλι.

Πρόκειται για ένα μοναδικό λευκό κρασί, φτιαγμένο αποκλειστικά από την πολλά υποσχόμενη κρητική ποικιλία Βιδιανό, με πολύ ωραίο χρυσαφί χρώμα με κιτρινοπράσινες ανταύγειες και αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Έχει πλούσια γεύση η οποία με λίγη ακόμα παλαίωση στη φιάλη παίρνει ελαιώδη χαρακτηριστικά, αναπτύσσει ένα πυκνό βερικοκένιο χαρακτήρα που μοσχομυρίζει υψηλή κλάση. Μάλιστα, στη διαμόρφωση της πλούσιας προσωπικότητάς του έχει συντελέσει και η 5μηνη παραμονή του σε βαρέλι.

KRASI

Το βιδιανό συνοδεύει άριστα σφυρίδα, φαγκρί, συναγρίδα, καλκάνι και σκορπίνα, καθώς και όλα τα οστρακόδερμα, αλλά και ένα χοιρινό με κίτρινα ξηρά φρούτα ή κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και μανιτάρια. Και επειδή μιλάμε για κρητική ποικιλία, ταιριάζει πολύ και με βραστό ζυγούρι και πιλάφι.

info
www.cretanwines.gr/el/