Δοκιμάζουμε και επιλέγουμε κρασιά που συνοδεύουν ιδανικά τα οικογενειακά τραπέζια ή γίνονται δώρα, για να προσφέρετε σε καλέσματα. Αυτή τη φορά, επιλέγουμε δύο ξεχωριστά λευκά και ένα κόκκινο που εμπλουτίζουν ιδανικά την κάβα σας.

Amethystos-White

Amethystos λευκός
Το κοσμοπολίτικο Sauvignon Blanc και το αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο, οι δύο λευκές ποικιλίες που πρώτος ο Κώστας Λαζαρίδης φύτεψε στον αμπελώνα της Δράμας, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του αγαπημένου κρασιού. Ο ευνοϊκός τρύγος του ’17 έχει ως αποτέλεσμα να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών, δίνοντας ένα κρασί αχυρόξανθο με κρυστάλλινα λαμπερό χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες, ελκυστικά, φρέσκα αρώματα και δροσερό αλλά γεμάτο στόμα με μακρύ φρουτώδες τελείωμα.

emphasis

Emphasis Chardonnay
Ενα βαρελάτο Chardonnay, από συγκεκριμένο αμπελοτόπι του Κτήματος Παυλίδη στη Δράμα. Είναι ένα πολυσύνθετο αρωματικά κρασί, με αρώματα λευκόσαρκων κ εξωτικών φρούτων να πλαισιώνονται με πολύ διακριτικές νότες βανίλιας κ καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Στο στόμα, ισορροπημένο και πλούσιο, με μεγάλη διάρκεια στην επίγευση, δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού με πλήθος πιάτων. Είναι ένα κρασί που πίνετε πολύ ευχάριστα σήμερα, αλλά μπορεί να παλαιώσει ακόμα 4-5 χρόνια.

SEMELI-NEMEA-RESERVE-(2)

SEMELI Nemea Reserve 2014
Παράγεται από την ευγενέστερη ελληνική ερυθρή ποικιλία, το Αγιωργίτικο, σε ιδιόκτητους αμπελώνες στη Νεμέα και ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Έχει λαμπερό, νεανικό, βαθύ πορφυρό χρώµα, με τονισμένη πυκνότητα, έντονη μύτη. Είναι σφριγηλό, μεστό σε αρώματα από πλούσια μπαχαρικά, συνθέσεις φρούτων και ισορροπημένη δρυ. Γεμάτο σώμα και απαλό στο στόμα, ισορροπημένο, με μακρά επίγευση. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, ζυμαρικά µε κόκκινες σάλτσες και ποικιλίες τυριών.