Ένα λευκό κρασί από επιλεγμένους αμπελώνες του οροπεδίου της Αρκαδίας, παρουσιάζει με ιδιαίτερη περηφάνια η οινοποιία Μπουτάρη.

photo OROPEDIO_bottleedited

«Οροπέδιο». Ένα κρασί, αποτέλεσμα της βαθιάς γνώσης, των πειραματισμών ετών με την ποικιλία Μοσχοφίλερο, αλλά και της εμπειρίας που παρέλαβε η οινοποιία Μπουτάρη από την εταιρία Καμπά, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή της Μαντίνειας από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Ένα κρασί που προέρχεται από συγκεκριμένους αμπελώνες, οι οποίοι καλλιεργούνται σε χαλικώδη εδάφη χαμηλών αποδόσεων ανά πρέμνο. Από αυτά τα αμπέλια επιλέγονται προσεκτικά τα σταφύλια, προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη υγιεινή κατάστασή τους. Στην οινοποίηση εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλιση και στο τέλος το κρασί περνά για σύντομο χρονικό διάστημα από δρύινα, γαλλικά βαρέλια.

Photo_Mantinia (1)edited

Στο «Οροπέδιο» το Μοσχοφίλερο ξεδιπλώνει έναν σπάνιο χαρακτήρα. Φίνα αρώματα άγριου λευκού τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών μεγάλης διάρκειας, δομή, όγκος, πολυπλοκότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του κρασιού που το κάνουν διακριτικό και φινετσάτο. Κυρίαρχο δημιουργικό όχημα της ανάγλυφης ετικέτας είναι ο τοπογραφικός χάρτης της περιοχής του οροπεδίου της Μαντίνειας, με το υψομετρικό (650.00), το οποίο παραπέμπει στο υψόμετρο της περιοχής όπου ξεδιπλώνονται τα αρώματα και τα χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου στο μέγιστο βαθμό.

Το «Οροπέδιο» συνοδεύει άριστα σαλάτες με πολλά αρωματικά ή και φρούτα, πιάτα με σολομό, ψητά λαχανικά, αλλά και πιάτα με ψάρι ή θαλασσινά.

Θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.