Ο Βασίλης Γεωργίου, προϊστάμενος οινολογικού της Οινοποιίας Μπουτάρη, προτείνει κρασιά για το Πασχαλινό τραπέζι.

Grande-Reserve-1

“Τα πιάτα του φετινού πασχαλινού τραπεζιού θα προτείναμε να συνδυαστούν με τα δύο εξαιρετικά κρασιά της οινοποιίας Μπουτάρη, το Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη και το Οροπέδιο, που πρόσφατα μάλιστα διακρίθηκαν στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, αποσπώντας το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο το πρώτο και Χρυσό Μετάλλιο το δεύτερο.

Το διαχρονικό Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη, πλούσιο, στιβαρό κρασί με σώμα που χαρακτηρίζεται από τις πολλές και ώριμες τανίνες του Ξινόμαυρου ταιριάζει υπέροχα με τα ψητά της σούβλας όπως αρνί και κοκορέτσι. Δοκιμάστε το επίσης και με πικάντικα τυριά που μπορεί να περιλαμβάνονται στο πασχαλινό σας τραπέζι.

Oropedio-(2)

Το Οροπέδιο, το πρόσφατο λευκό μας από τη Μαντινεία, από επιλεγμένα αμπέλια μοσχοφίλερο, μας χαρίζει αρώματα μεγάλης έντασης όπως άγριο τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή, ενώ στο στόμα είναι γεμάτο, με μεγάλης διάρκειας αρωματικό τελείωμα. Επιλέξτε το να συνοδέψει τις σαλάτες σας, τα ψητά λαχανικά, τα πασχαλινά αυγά αλλά και τα πιάτα φρούτων των ημερών.

Shmeio-Stixis-ROSE

Επειδή όμως και τα ροζέ κρασιά έχουν αποκτήσει τους δικούς τους φανατικούς, ξεχωρίζουμε από την γκάμα μας και προτείνουμε το Σημείο Στίξης Ροζέ. Από τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Cabernet Sauvignon που καλλιεργούνται στην Αρκαδία, έχουμε αποδώσει ένα ροζέ κρασί που χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα, γλυκό, φρουτώδες άρωμα που συνδυάζεται ιδανικά με πιάτα ζυμαρικών, κοτόπουλο, γαλοπούλα και τα επιδόρπια πιάτα που έχουν βάση τη φράουλα και τα κεράσια, που συνήθως επιλέγουμε αυτήν την εποχή.

Δείτε επίσης
Ποια κρασιά ταιριάζουν στο πασχαλινό τραπέζι;