Ψάρια, λαχανικά και φρούτα που βρίσκουμε αυτόν το μήνα στην αγορά, βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι σε ένα ποτήρι κρασί.

Τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, τον Δεκέμβριο, όλοι ετοιμάζουμε πλούσια τραπέζια και κεράσματα, με γλυκές και αλμυρές συνταγές, στις οποίες πρωταγωνιστούν φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ψάρια της εποχής Η Ελληνικά Κελλάρια πάλι, μας προτείνει ξηρά και γλυκά κρασιά από την πλούσια γκάμα της, να συνοδεύσουμε τα φρέσκα του μήνα.

Τα φρέσκα ψάρια έχουν μια νοστιμιά που τα κάνουν αξεπέραστα, σε σχέση με τα κατεψυγμένα. Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε το κάθε ψάρι στην εποχή του. Ο Δεκέμβρης είναι ιδανικός για να απολαύσουμε καλαμάρια, χταπόδια, στρείδια, σουπιές, κουτσομούρες, λυθρίνια, μπαρμπούνια, συναγρίδες, σφυρίδες, τσιπούρες και γόπες. Όλα συνδυάζονται άψογα με ένα λευκό ξηρό Μοσχάτο Άσπρο του ΕΟΣ Σάμου ή ένα Μοσχοφίλερο της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers, από την Ελληνικά Κελλάρια.

Τα φρέσκα λαχανικά από την άλλη, αποτελούν προαπαιτούμενο να αναδειχθεί η γεύση ενός καλού πιάτου, ενώ αποτελούν και μέρος ενός καλού στησίματος. Τον μήνα που διανύουμε μπορούμε να γευτούμε αγκινάρες, καρότα, κολοκύθες, κουνουπίδια, λάχανα, μπρόκολα, παντζάρια, πράσα, σπανάκι και φινόκιο. Για τα λαχανικά του Δεκεμβρίου, η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί και συγκεκριμένα, τις Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου ή μία μοναδική Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ.

Τέλος, στα φρέσκα φρούτα που αποτελούν μέρος μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, ο Δεκέμβρης μας χαρίζει απλόχερα αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, κλημεντίνες, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια, ρόδια και ακτινίδια. Ιδανικό συνοδευτικό για αυτά αποτελεί ένα ελαφρύ, γλυκό κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, που θα αναδείξει τα αρώματά τους.

info
http://www.greek-wine-cellars.com/