Οι Κυριακές του Φθινοπώρου είναι μία τέλεια ευκαιρία για να μαζευτεί η οικογένεια και οι φίλοι για φαγητό. Ανακαλύψαμε λοιπόν και μία σειρά κρασιών, με επιλογές για κάθε γούστο, που συνοδεύει ιδανικά τα φαγητά μας.

Η σειρά κρασιών Μελισσόμαντρα-Καλλιγάς, της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, περιλαμβάνει ένα λευκό, ένα κόκκινο και ένα ροζέ κρασί, για να επιλέγουμε κάθε φορά αυτό που συνδυάζεται πιο αρμονικά με τις γαστρονομικές μας δημιουργίες. Για να μην αναρωτιέστε τι να επιλέξετε κάθε φορά, σας έχουμε και τα καλύτερα pairings:

* Εάν αποφασίσετε να ψήσετε κρεατικά στο μπάρμπεκιου ή να φτιάξετε πιάτα με κόκκινες σάλτσες, επιλέξτε το Μελισσόμαντρα Ερυθρό. Προέρχεται από την ποικιλία Cabernet Sauvignon, με πλούσια τα χαρακτηριστικά αρώματά της, που του χαρίζουν ένα βαθυκόκκινο, πορφυρό χρώμα. Η πλούσια και γεμάτη γεύση του δίνει μία απολαυστική επίγευση με τόνους βανίλιας.

* Το μενού της Κυριακής μπορεί να έχει ψάρια και θαλασσινά, λευκά κρέατα ή ζυμαρικά με λευκές σάλτσες. Ο ιδανικός σύντροφος για αυτά τα πιάτα είναι ο λευκός οίνος της Μελισσόμαντρας, από την ποικιλία Ασύρτικο και Ροδίτης, σερβιρισμένος στους 8-12οC. Πρόκειται για ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες, και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού.

* Όσοι πάλι αγαπούν την ιταλική κουζίνα, μπορούν να επιλέξουν το Μελισσόμαντρα Ροζέ. Ο ροζέ αυτός ξηρός οίνος, από την ποικιλία Grenache, θα δώσει μια πιο ζωηρή νότα στο τραπέζι, συνοδεύοντας θαυμάσια πίτσες και ζυμαρικά, αλλά και φρούτα ή γλυκά σαν επιδόρπιο. Με χρώμα λαμπερό με ιριδίζουσες αποχρώσεις, άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλων και γεύση φρουτώδη, είναι γλυκόπιοτο με τόνους μελιού και καραμέλας.