Κάθε μήνα δοκιμάζουμε και ξεχωρίζουμε 6 ετικέτες που θα κάνουν την καλύτερη παρέα στα πιάτα της εποχής.

Δείτε τις επιλογές μας:

Αυγουστιάτης 2021
Ηλεία ΠΓΕ
Κτήμα Μπριντζικη
Το Κτήµα Μπριντζίκη, στο Λαντζόι της Ηλείας, µε τη σειρά Abelon, από τους βιολογικούς ιδιόκτητους αµπελώνες του, προσχωρεί στην ολοένα αυξανόµενη τάση των φυσικών κρασιών. Από αυτή τη σειρά, ο τοπικός Αυγουστιάτης έρχεται στο ποτήρι µας -δεκαοκτώ µήνες µετά τον τρύγο– µε βαθύ ροζ-σοµόν χρώµα και εξελιγµένα αρώµατα φρούτων, που παραπέµπουν σε µαρµελάδα κεράσι και φράουλα, µε µια νότα βοτάνων στο βάθος. Πλούσια φρουτώδες και γεµάτο στη γεύση, µε καλή οξύτητα, όγκο και µακρύ τελείωµα, στέκεται άνετα δίπλα σε ψητά οστρακόδερµα, αλλά και λευκά κρέατα µε bbq sauce.
Τιµή: περίπου €11 στο ράφι

Αντάρης 2018
Ηλεία ΠΓΕ
Κτήμα Μερκούρη
Αυτό το σπουδαίο κόκκινο κρασί παντρεύει τον Αυγουστιάτη µε τη δύστροπη αλλά ελκυστική Ισπανογαλλίδα Mourvèdre. Το αποτέλεσµα γοητεύει µε το βαθύ πορφυρό χρώµα του και το σύνθετο µπουκέτο αρωµάτων, όπου ξεχωρίζουν η βιολέτα, το φραµπουάζ, η άγρια φράουλα και η πράσινη πιπεριά, σε φόντο φρυγανισµένου ψωµιού, µπαχαρικών, µελανιού και δέρµατος. Στο µεσαίου όγκου στόµα, οι πυκνές αλλά καλοδουλεµένες τανίνες συνδυάζονται µε φρούτο και καλή οξύτητα, που δίνει έναν τόνο φρεσκάδας στο θερµό και µακρύ σύνολο. ∆οκιµάστε το µε τα ψητά κόκκινα και λευκά κρέατα.
Τιµή: περίπου €14 στο ράφι

Ευχές Ερατεινές 2018
Πιερία Ερατεινή
Το έµπειρο οινολογικό δίδυµο Αργυρόπουλος – Πάντος παντρεύει µε επιτυχία Cabernet Sauvignon, Syrah και Ξινόµαυρο, τρεις ποικιλίες µε ισχυρές προσωπικότητες. Το σύνολο, ύστερα από παλαίωση σε νέα δρύινα βαρέλια, έρχεται αφιλτράριστο στο ποτήρι µας, µε βαθυκόκκινο, σχεδόν συµπαγές χρώµα και πολυεπίπεδο αρωµατικό µπουκέτο βύσσινου, φραµπουάζ, δαµάσκηνου, πιπεράτων µπαχαρικών και κανέλας σε ευγενικό υπόστρωµα δρυός. Αρµονικό, χυµώδες και θερµό στο στόµα, µε αριστοκρατικές τανίνες, άφθονο φρούτο, διακριτική οξύτητα και µακριά επίγευση προσφέρεται να συνοδεύσει τα πιο εκλεκτά ψητά κρέατα.
Τιµή: περίπου €16 στο ράφι

Κυδωνίτσα 2022
Λακκωνία ΠΓΕ
Κτήμα Θεοδωρακάκου
Η λευκή Κυδωνίτσα, συνδεδεµένη στενά µε τη Λακωνία, συγκαταλέγεται σίγουρα στις ντόπιες ποικιλίες, που αφού γλίτωσαν στο παρά πέντε την εξαφάνιση, εξελίσσονται σταδιακά σε µικρές βεντέτες. Η πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της από το Κτήµα Θεοδωρακάκου κερδίζει τις εντυπώσεις µε το λαµπερό κιτρινόξανθο χρώµα της και τη φρέσκια «µύτη», όπου ξεχωρίζουν γαρίφαλλο, ακακία, αχλάδι, αλλά και µια νότα κυδωνιού, ίσως για να δικαιολογήσει το όνοµά της. Χάρη στην κοµψή παρουσία του στο στόµα, µε τη λογισµένη οξύτητα και την ανάλαφρη δοµή, ταιριάζει όµορφα µε τα ψάρια στη σχάρα.
Τιµή: περίπου €9,50 στο ράφι

Rosé d’ Aidani 2022
Κυκλάδες ΠΓΕ
Κτήμα Μοραΐτη
Το µάλλον σπάνιο και δυσεύρετο Μαύρο Αϊδάνι από τους αµπελώνες του Κτήµατος Μωραΐτη στην Πάρο, γεννά αυτό το όµορφο ροζέ κρασί, που µπορεί να συνοδεύσει, εκτός των άλλων, τα ψητά λιπαρά ψάρια, αλλά και το χοιρινό ή το κοτόπουλο στα κάρβουνα. Χαρείτε το λαµπερό αχνορόδινο χρώµα του που θυµίζει κρασιά της Προβηγκίας, την εκφραστική «µύτη» σε τόνους λευκών λουλουδιών, φραγκοστάφυλων και γλυκού καρπούζι µαζί µε µια ελαφρότατη πικάντικη αύρα και τη δροσερή, ευχάριστη γεύση του που δεν της λείπει η ένταση, η δύναµη και η διάρκεια.
Τιµή: περίπου €13 στο ράφι

Ορεινές ∆ιαδρομές 2022
Οινοποιία Ζοίνος
Η εταιρεία Ζοίνος, ο συνεταιρισµός των αµπελουργών της Ζίτσας, ένας από τους πιο ανοιχτόµυαλους και προοδευτικούς της Ελλάδας, υπογράφει αυτό το χαριτωµένο κρασί. Ο συνδυασµός του πολυταξιδεµένου Chardonnay µε την βορειοϊταλικής καταγωγής Traminer «προικίζει» τις Ορεινές ∆ιαδροµές µε αχνόξανθο, λαµπερό χρώµα και φινετσάτα αρώµατα λεµονανθών, τριαντάφυλλου, φρεσκοκοµµένου γρασιδιού, κίτρου και πράσινου µήλου. Ισορροπηµένο και ευκολόπιοτο στο στόµα, µε ωραίο φρούτο, δροσερή οξύτητα και λεµονάτο τελείωµα, µπορεί να συντροφεύσει, εκτός από τα ψητά ψάρια και τα λαχανικά σχάρας.
Τιµή: περίπου €8 στο ράφι