Με σειρά βραβεύσεις και μακρά ιστορία, το σκωτσέζικο single malt Βenriach λανσάρει τη νέα του συλλογή από παλαιωμένα ουίσκι αποδεικνύοντας γιατί βρίσκεται στην κορυφή εδώ και ένα αιώνα.

Στην καρδιά του Speyside, το αποστακτήριο Benriach διδάσκει από το 1898 την τέχνη του αυθεντικού σκωτσέζικου.

Γνωστό για την μακρόχρονη παράδοση κλασικών και τριπλά αποσταγμένων ουίσκι και για το μεγάλο απόθεμα από εκλεκτά βαρέλια από όλο τον κόσμο, το  χαρτοφυλάκιο έχει την υπογραφή της διάσημης Master Blender, Dr. Rachel Barrie και της ομάδας της.

Η νέα συσκευασία εμπνέεται από το πρώτο Benriach Single Malt που κυκλοφόρησε πριν δύο δεκαετίες με τα χρώματα του Speyside.

Πλούσιος και στρογγυλεμένος χαρακτήρας βύνης στο νέο Original Ten, γεμάτη γεύση με την πολυπλοκότητα αρωμάτων sherry και φρούτων στο δωδεκάρι The Twelve και γλυκιά καπνιστή γεύση στο Smoky Ten που ωριμάζει σε βαρέλια bourbon, ρούμι και φρέσκιας βελανιδιάς.

Οσο για το κορυφαίο δεν είναι άλλο από το 21χρονο Twenty One που έρχεται στην ελληνική αγορά σε limited ποσότητα αποδεικνύοντας το σπάνιο χαρακτήρα του.

Τα Benriach διανέμονται στην ελληνική αγορά από την Brown-Forman, από τις μεγαλύτερες εταιρίες αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Concepts A.E.

Δείτε επίσης:

Σε δημοπρασία η μεγαλύτερη συλλογή σπάνιων ουίσκι

Τα δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξαναπιείς ουίσκι

Ο “χρυσός” κανόνας του Antony Bourdain για το ουίσκι