Η ομάδα των Roots Spirits έχει μία νέα πρόταση για aperitif, χωρίς αλκοόλ και με πλούσια αρώματα από μεσογειακά βότανα.

Το Roots Divino Bianco και το Roots Divino Rosso, που είναι τα πρώτα μη αλκοολούχα aperitif στην κατηγορία τους παγκοσμίως, βασίζονται στις συνταγές και την ιστορία του λευκού και κόκκινου vermouth, που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, έχοντας αφαιρέσει όμως το αλκοόλ. Έτσι, ανακαλύπτοντας εκ νέου τις «ρίζες» των αρχαίων βοτανικών αφεψημάτων, επαναπροσδιορίζουν το vermouth ως ένα μη αλκοολούχο aperitif.

Ειδικότερα, το Roots Divino Bianco έχει αρώματα από θυμάρι, δενδρολίβανο και λεμόνι, με νότες ρίγανης και χαμομηλιού και μια γεύση που αφήνει την αίσθηση φρέσκιας μέντας και λευκών ανθών. Σερβίρετε ιδανικά με Mε πάγο, tonic και μία φέτα λεμόνι, σε ένα δροσερό και sour μη αλκοολούχο spritz! Από την άλλη, το Roots Divino Rosso έχει γλυκόπικρο χαρακτήρα με πρωταγωνιστές την αρτεμησία, τη γεντιανή και ένα γήινο άρωμα μπαχαρικών με νότες εσπεριδοειδών. Η έκπληξη βρίσκεται στην επίγευση με αρώματα μελιού που καταλήγουν σε μια νότα πιπεριού και βανίλιας! Απολαύστε το σε ένα βοτανικό και floral μη αλκοολούχο spritz, με πάγο, tonic και μια φέτα πορτοκάλι.

Όσο για το όνομας τους, το Divino έχει διττό νόημα: Di vino δηλαδή φτιαγμένο από κρασί, αλλά… όχι ακριβώς κρασί, και Divine, δηλαδή «θείο», όπως και το φωτοστέφανο στο λογότυπο τους.

info
www.backtotherootsproject.com/roots-divino

Δείτε επίσης:
ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda, αναψυκτικό με μακρά ιστορία

Μανώλης Παπουτσάκης: «Η ελληνική κουζίνα θα ξανανθίσει»

Φτιάχνουμε λικέρ καρυδάκι, κράνα και λεμόνι