Ένα ταξίδι, ένας γάμος και ένα πάθος υπήρξαν οι τρεις μεγάλοι σταθμοί που οδήγησαν στη δημιουργία του «Ηine», ενός κονιάκ που δημιουργήθηκε για να σφραγίζει με την αρωματική υπογραφή του την ολοκλήρωση σπουδαίων στιγμών.

Η ιστορία του έχει ρίζες το 1763, όταν ο Άγγλος Thomas Hine ξεκίνησε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Γαλλία, αναζητώντας τα μυστικά του κονιάκ, το αγαπημένο ποτό του πατέρα του. Μετά από πολλές περιπέτειες παντρεύτηκε μια νεαρή Γαλλίδα, ο πατέρας της οποίας διατηρούσε επίσης δικό του οίκο κονιάκ. Έτσι, έχοντας εντρυφήσει στη μαγεία του ποτού και αποκτήσει υψηλή τεχνογνωσία, το 1817 δημιούργησε τον Οίκο «Thomas Hine & Cο».

HINE- triomphe-cognac

Ο ίδιος μάλιστα έλεγε, «Ποτέ μην καλύπτετε τα αρώματα με το άρωμα του βαρελιού αλλά ενδυναμώστε τα, ως μέρος μιας λεπτεπίλεπτης ανταλλαγής», φιλοσοφία στην οποία θεμελίωσε τη δημιουργία του ντελικάτου αυτού προϊόντος. Το επιστέγασμα ήταν ο οίκος «Hine» να εξελιχθεί στο μοναδικό που προμηθεύει σε αποκλειστικότητα τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας από το 1962, μετά από βασιλικό ένταλμα της Βασίλισσας Ελισάβετ II. Μεταξύ άλλων, ο οίκος έχει τη φήμη του απόλυτου ειδικού στα «Vintage Cognacs», καθώς έχει δημιουργήσει ένα αξιόλογο stock από μοναδικά, σπάνια αποστάγματα.

Λεπτότητα, ζωντάνια και φινέτσα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των κονιάκ του, που κυκλοφορούν σε περιορισμένες ποσότητες, με οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που στο σύνολό τους συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης. Απολαύστε τα κλασικά, σε μεγάλο ποτήρι σε σχήμα μπαλονιού ή τουλίπας προκειμένου να κρατήσουν τα αρώματά τους, συνδυάζοντάς τα ιδανικά με bitter σοκολάτα. Διατίθενται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την εταιρεία «Oenocosmos» και τα βρίσκετε στην κάβα «Kylix».

info
Καρνεάδου 20, 10675, Αθήνα